Hozzá sem kell érni az új Huawei telefon ujjlenyomat-leolvasójához

Vágólapra másolva!
A Huwaei időnként előáll egy-egy különleges telefonszériával, melyek jellemzően elképesztő specifikációkkal és mellé társuló komoly árral próbálják egyértelművé tenni, hogy itt valamilyen exkluzív termékről van szó. Nincs ez másként a most bemutatott Porsche Design Mate RS esetében sem, amit a nevének megfelelően az autógyártóval közösen alakított ki a kínai cég.
Vágólapra másolva!

És meg kell hagyni, nem hagytak ki belőle semmit, sőt, olyan dolgokat pakoltak bele, amiket még nem láthattunk. A legérdekesebb újdonság a dupla ujjlenyomat-leolvasó. Ebből az egyik viszonylag hagyományos és a hátlapon helyezkedik el. A másik már érdekesebb: ezt a kijelzőbe építettek be, és az aktiváláshoz még hozza sem kell érnünk, elég csak a képernyő fölé tartanuk az ujjunkat. Hogy a gyakorlatban ez hogy fog működni, arról remélhetőleg hamarosan részletesebben is beszámolhatunk.

Forrás: Huawei

A szintén vadonat új P20-szal ellentétben a Huawei itt elhagyta a kijelző tetejéről a betüremkedést, és egy hagyományosabb, de persze vékony kávákkal rendelkező egységet épített be. Ez a 6 hüvelykes képernyő a maga 2800x1440 pixelével messze felülmúlja a Full HD-t, és egyébként egy OLED technológiára építkező panelről beszélhetünk, szóval a képminőségére bizonyára nem lesz panasz.

Megörökölte viszont a P20 elképesztő kamerarendszerét: a hátlapon található három lencse közül az egyik 40 megapixeles színes, a másik 20 megapixeles monokróm, a harmadik pedig egy 8 megapixeles telefotó lencse. A hardvert ezúttal is a Leica szállította, elérhető a mesterséges intelligenciával segített képstabilizálás, valamint az ötszörös hibrid zoom. Ez előlapon egy 24 megapixeles lencsét találunk, számos szépítő funkcióval a kiváló szelfikhez. Továbbá a Samsung Galaxy S9-hez hasonlóan sztereó hangszórókat kapunk, amik már támogatják a Dolby Atmos hangzást is.

A rendszer tekintetében Android 8.1-re kell számítani a legújabb EMUI 8.1-es felülettel, ami alaposan támaszkodik a mesterséges intelligenciára. A kínai gyártótól eddig megszokott módon képes megtanulni, hogyan használjuk a telefont, így az alkalmazások gyorsabban fognak betölteni, és még hónapok után sem lassul le a rendszer, másrészt pedig fel tudja ismerni, hogy mit fotózunk, és ennek megfelelően kalibrálja a kamerák értékeit. De elérhető a 4K-s videórögzítés, valamint a 960fps-es lassított felvétel is.

Forrás: Huawei

Processzor tekintetében a Mate 10 Pro-ból megismert, saját tervezésű Kirin 970-re kell számítani, ami mellé 6GB memóriát, és a telefon exkluzivitását hangsúlyozó, egészen elképesztő méretű 512GB-os tárhelyet társított a vállalat. De mindenki nyugodjon meg: némileg kevesebb pénzért elérhető lesz egy 256GB-os modell is.

És akkor ezen a ponton térjünk rá az árra. A készülék exkluzív, kisszériás mivoltát és a specifikációkat látva nem meglepő még az sem, hogy a nagyobbik, 512GB-os modellért az iPhone X dupláját kérik el, konkrétan 2095 eurót, míg a kisebbik modellért 1695 eurót kell letennünk az asztalra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!