Ezt tudja az új Huawei P20 olcsóbb változata

2018.03.28. 08:53

A Huawei az új csúcsgépei mellett bemutatta legújabb középkategóriás készülékét is. A P20 Lite dupla – egy 16 és egy 2 megapixeles lencséből álló – hátlapi kamerát kapott. A készülék egyik legnagyobb újítása az arcot feltérképező kamerafunkció és a „természetes szépség" algoritmus, amely szelfizésnél jön jól. A készülék 5.84 hüvelykes Full HD kijelzővel és gyorstöltő technológiával kerül a boltok polcaira.

A P20 sorozat most bemutatott legkisebb tagja, eddig csak a prémium készülékeknél elérhető technológiát kapott. A gyártó egy 16 megapixeles előlapi és 16, illetve 2 megapixeles lencséből álló hátlapi duál kamerával szerelte fel a P20 Lite-ot, melyekkel az ígéret szerint minden eddiginél részletgazdagabb fotókat készíthet. A kameraszenzorok képesek érzékelni a legapróbb fényviszonyokban vagy színekben bekövetkező változásokat is, a készülék pedig ezekhez mérten választja ki a megfelelő kamera beállításokat. Olyan fényegyensúlyozó technológiát használ, amely különválasztja a különböző forrásokból érkező fényeket, optimalizálja a kép fényességét, vagyis kevésbé lesznek zajosak a képek gyengébb fényviszonyoknál.

Huawei P20 LiteForrás: Origo

A P20 Lite egyik legnagyobb újítása emellett az arc 96 felismerési pont alapján történő felismerése, amelynek segítségével tökéletes szelfik készíthetők. Az úgynevezett „természetes szépség" algoritmussal és a Bokeh hatást keltő lencsékkel a P20 Lite-tal szinte stúdióminőségű portréfotók készíthetők. A Huawei egy okos fényképezési asszisztenssel is felszerelte a készüléket, ami olyan területeken segíti a felhasználókat, mint a gesztusvezérlés, a háttér cserélése, vagy az AR-effektek.

A Huawei P20 Lite FullView Display 2.0-val ellátott 5.84 hüvelykes FHD+ kijelzővel (2280x1080) érkezik. A színjavító technológiájának köszönhetően a kijelző automatikusan is képes javítani a képek színtelítettségét, ezért a portréfotóknál a bőrtónus még természetesebbnek hat, a szépítés nem kelt maszkszerű hatást. Emellett a készülék az úgynevezett 2D grafikus motor technológia segítségével képes a legapróbb részletekig megörökíteni a tárgyak körvonalait, így a telefonnal készített fotók nagyon valósághűek.

Huawei P20 LiteForrás: Huawei

A P20 Lite-ot a középkategóriának megfelelő, tisztességes teljesítményt nyújtó processzort kapott EMUI 8.0 felhasználói felülettel. Ez gépi tanulás algoritmussal megtanulja a felhasználó szokásait és a használat módjait annak érdekében, hogy intelligensen kiszámítsa a felhasználó igényeit és optimalizálja a telefon teljesítményét. A készülék mindezek mellett olyan multi-tasking funkciókkal rendelkezik, mint a képernyőn elhelyezhető navigációs dokk – egy virtuális gomb, ami helyettesíti a szoftveres navigációt -, a háromujjas gyors képernyőfelvétel, az okos osztott képernyő, vagy a Huawei Private Space 2.0., ahova olyan adatok tölthetők fel, amelyhez a felhasználó nem szeretné, ha mások is hozzáférnének.

A gyártó biztonságos gyorstöltéssel (9V2A) szerelte fel a készüléket, ami átlagosan 30 százalékkal meggyorsítja a 3000 mAh-es akkumulátor teljes töltöttségének elérését. A telefon 4GB+64GB tárhellyel érkezik lagúna kék, sakura rózsaszín és éjfekete színekben, és március végétől érhető el Európában, 369 eurós áron, a magyar árazással kapcsolatban várhatóan a napokban lesz információnk.

KAPCSOLÓDÓ CIKK