Új módon lopják a pénzt a bankkártyákról

atm bankautomata bankkártya
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Kicserélik a vadiúj kártyákban lévő chipeket a csalók.
Vágólapra másolva!

A Krebs on Security beszámolója alapján az Egyesült Államok titkosszolgálata új típusú kártyacsalás felbukkanására figyelmeztette az USA bankjait. A szervezet szerint elsősorban az olyan nagyvállalati ügyfeleik lehetnek veszélyben, amelyek számára a bankok kötegekben küldik ki a bankkártyákat.

Forrás: Dreamstime

Az akció meglepően régimódi: a csalók a postánál vagy a futárszolgálatoknál dolgozó kapcsolataik jóvoltából kiszállítás közben ráteszik a kezüket a cégeknek kiküldött új bankkártyákra, hőfúvóval kiszedik belőlük a chipeket, majd régi bankkártyák azonosítóchipjeit ragasztják beléjük.

Ezután kiküldik a vállalatok számára a kártyákat, a cégek illetékesei aktiválják azokat, a bűnözők pedig a birtokukban lévő chipek segítségével megpróbálnak minél több pénzt leemelni a kártyákhoz tartozó bankszámlákról.

A bűnözők kicserélik az új kártyákban a chipeket, majd a kártyák aktiválása után pénzt próbálnak leemelni a cégek bankszámláiról a megszerzett chipekkel Forrás: U.S. Secret Service

A bankszámlák megkopasztására meglepően sok idejük lehet, hiszen a nagyvállalatoknál eltarthat egy darabig, mire elkezdik kiosztogatni az új kártyákat a munkavállalóknak, és feltűnik, hogy valami nagyon nincs rendben velük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!