Négy újabb Galaxyra van úton az Oreo

galaxys7 edge  NE HASZÁLD! FEB 21 19:00 IG EMBARGÓS!
NE HASZÁLD! FEB 21 19:00 IG EMBARGÓS!
Vágólapra másolva!
Prémium és középkategóriás modellekre érkezik az újabb Android.
Vágólapra másolva!

Szép lassan kezd elérhetővé válni a Google Android 8.0 a komolyabb terméktámogatást élvező Samsung Galaxy okostelefonokra. Az első hullámban a Galaxy S8 és a Galaxy S8+ modellekre adta ki a Oreóra épülő szoftverfrissítést a gyártó, a küszöbön álló második hullámban pedig négy mobiljára kezdheti meg az újabb szoftver terjesztését.

Samsung Galaxy S7 edge Fotó: Csanádi Márton - Origo

A Samsung terveiről a SamMobile egyik szemfüles írója rántotta le a leplet: a WiFi Alliance nyilvánosan elérhető adatbázisában észrevette, hogy új megfelelőségi minősítéseket kapott a Galaxy S7, a Galaxy S7 edge, Galaxy A5 (2017) és a Galaxy A3 (2017).

Az április elején kiadott minősítések leírásában benne van, hogy a készülékek már Android 8.0-t futtattak; pont a jelentős szoftverfrissítés miatt kellett újból minősíttetni a mobilokat.

Egyelőre nem világos, hogy az említett készülékekre mikortól kezdve válhat elérhetővé az Android 8.0, de valószínűleg néhány héten belül megkezdődhet a szoftverfrissítéseik terjesztése.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a pletykák ellenére Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge biztosan nem kapják meg az Oreót, sőt: mostantól sima biztonsági javításokat sem készít hozzájuk a Samsung.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!