Visszavonhatóak lesznek a Messengerben küldött üzenetek

opera 45, böngésző, facebook chat, messenger, whatsapp,
Beépített Messengert és WhatsAppot kínál az Opera 45
Vágólapra másolva!
Csak egy botrány kellett a régóta kért funkció implementálásához.
Vágólapra másolva!

Jókora vihart kavart tegnap a TechCrunch sztorija, miszerint a közösségi hálózat összes többi felhasználójától eltérően a Facebook felsővezetői nem csak a saját felhasználói fiókjaikból, de a chatpartnereik csevegési előzményeiből is képesek törölni a Messengerben küldött üzeneteiket. Ez úgy derült ki, hogy számos felhasználó messengeres chatlogjából eltűntek a Mark Zuckerberg által régebben írott üzenetek.

A kép csak illusztráció Forrás: Opera

Tűzoltás gyanánt a Facebook most bejelentette, hogy hamarosan a Messenger összes felhasználója számára elérhető lesz az adattörlés,

azaz „visszaszívhatóak" lesznek a múltban elküldött chatüzenetek.

A rendkívül hasznos funkciót számos népszerű csevegőprogram támogatja, és nagy kár, hogy a Facebook csak egy botrányra adott válaszként hajlandó elérhetővé tenni a Messenger olyan 1,3 milliárd aktív felhasználója számára.

Egyelőre nem világos, hogy mikortól kezdve lesz elérhető az üzenetek végleges törlése a szolgáltatásban, a Facebook szerint némi időt vesz igénybe a funkció széleskörű implementálása. A cég megígérte, hogy addig nem törölgeti Zuckerberg üzeneteit, amíg ugyanez a lehetőség nem áll rendelkezésre az összes felhasználó számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!