Egy kijelzőbevágás nem elég a ZTE-nek

zte iceberg okostelefon
ZTE Iceberg
Vágólapra másolva!
A sarkai sem szokványosak az Iceberg koncepciómobilnak.
Vágólapra másolva!

Az idei év legnagyobb mobilos trendjét az Essential PH-1 által bevezetett, majd az Apple iPhone X által a köztudatba emelt kijelzőbevágások használata jelenti. A mobilgyártók szerint nagyon trendi ez az újítás, vélhetően képes lesz jól eladni az eszközeiket, így egymás után rukkolnak elő a bevágásos paneleket használó első telefonjaikkal. Az egész ügy nagy érdekessége, hogy a fentebb nevesített két telefon esetében a rendkívül minimális kijelzőkáva miatt volt szükség a bevágásra, egyszerűen nem fértek volna el a szenzorok másként az előlapon. Az újítást csak klónozó gyártók esetében ez nem feltétlenül szempont, nekik jelenleg elsősorban azért kell a bevágás, hogy legyen.

ZTE Iceberg Forrás: IF Design Guide

A témára rátérve a ZTE határozottan emelni kívánja a tétet a bevágáspiacon, az IF Design Guide webhelyén megjelent Iceberg koncepciómobiljának a kijelzőjén

kettő is található.

A telefon előlapját szinte teljesen befedi a megjelenítő. A felső bevágásban a megszokott szenzorok és a hangszóró található, míg az alsó bevágás szintén egy hangszórónak ad otthont.

Az előlapi sztereó hangszórópár miatt volt szükség két bevágásra.

A ZTE Iceberg további érdekessége, hogy a telefon komplett külsejét üveg veszi körül, a leírás alapján a dizájnerek ezt két különálló üveg tökéletes összeillesztésével oldották meg. A készülék sarkai alapvetően lekerekítettek, de az üveg kinyúlik belőlük, ezzel állítólag az üveg puszta szépségét kívánják demonstrálni. Arról már nem esett szó, hogy fizikailag mennyire ellenállóak a sarkoknál lévő üveg kitüremkedések, de mi inkább nem ejtenénk a sarkára a készüléket.

ZTE Iceberg Forrás: IF Design Guide

Általánosságban véve kevés szó esett a telefon hardveréről, a leírás és a képek alapján vezeték nélküli töltést, dupla hátlapi kamerarendszert és ujjlenyomat-olvasót biztosan kapott. A ZTE szerint a telefon valamikor 2018 után válhat elérhetővé, már ha tényleg elkészül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!