Jönnek a HD minőségű vinyl hanglemezek

2018.04.13. 18:06

Jövőre kerülhet piacra az osztrák startup találmánya.

Reneszánszukat élik a magyarok által tipikusan csak bakelitként emlegetett vinyl hanglemezek, az évtized eleje óta részben nosztalgiából, részben pedig divatból egyre szélesebb rétegek vásárolják az analóg hanghordozókat. A trendet szeretné meglovagolni egy osztrák startup is, a Rebeat Innovation várhatóan most októberben fogja demonstrálni a következő generációs vinylt.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ina Fassbender

A vállalat szerint az egyszerűen csak High Definition Vinylnek nevezett termék a szokásos korongoknál sokkal jobb hangminőséget, továbbá 30 százalékkal hosszabb lejátszási időt képes biztosítani. Mindezt egy új gyártási eljárás teszi lehetővé, a cég újragondolta és modernizálta a korongok előállítási módszerét.

A fejlesztések ellenére a High Definition Vinyl elméletileg teljes mértékben kompatibilis az elmúlt évtizedekben piacra dobott lemezjátszókkal.

A tervek szerint az első HD korongokat az októberi Making Vinyl konferencián fogja élőben demonstrálni a Rebeat, a boltok polcaira kerülő korongok tömeggyártása pedig 2019-ben kezdődhet.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!