Kiváló hír jött az iOS-en Gmailt használóknak

google kétlépcsős hitelesítés
Nem muszáj kódozni, mobilról egyetlen koppintással jóváhagyható a Google-fiókba való belépés
Vágólapra másolva!
Nem kell már a Google app a gyors kétlépcsős hitelesítéshez.
Vágólapra másolva!

Minden alkalmat megragadunk az egyre több internetes szolgáltatás által támogatott kétlépcsős hitelesítés népszerűsítésére, hiszen ez az egyik legfontosabb biztonsági szolgáltatás a weben. Ha bekapcsoljuk például a levelezőszolgáltatásban, akkor onnantól kezdve nem elég a felhasználói nevünket és a jelszavunkat megadnunk a bejelentkezéskor, de egy SMS-ben kapott vagy mobilos hitelesítőalkalmazással generált kódot is be kell pötyögnünk a belépéskor. Ennek köszönhetően hiába kerül valamilyen módon rossz kezekbe a nevünk és a jelszavunk, illetéktelen személyek nem lesznek képesek belépni a levelezőfiókunkba.

Nem muszáj kódozni, mobilról egyetlen koppintással jóváhagyható a Google-fiókba való belépés Forrás: Google

Két évvel ezelőtt a Google nagyon kényelmessé tette a kétlépcsős bejelentkezést a szolgáltatásaiba: ha például belépnénk a Gmailbe a számítógépes böngészőnkben, akkor nem muszáj kódot pötyögnünk, hanem felbukkanhat a telefonunk kijelzőjén egy kérdés, hogy jóváhagyjuk-e a bejelentkezést. Az androidos telefont használóknak ehhez semmilyen extra alkalmazást sem kell telepíteniük, viszont az Apple iOS-es eszközökre eddig fel kellett tenni a Google appot.

Erre sokan nem voltak hajlandóak, inkább maradtak a kódozásnál, pedig a Gmail appot használják a levelezésük elérésére a mobiljukon.

Rengeteg makacskodás után a Google végre beadta a derekát: mostantól kezdve az iPhone és iPad eszközökre tervezett Gmail is képes megjeleníteni a kétlépcsős bejelentkezés jóváhagyásához szükséges képernyőt, nem kell telepíteni a Google appot a funkció használatához.

A kétlépcsős azonosítás, továbbá a gyors bejelentkezési funkció a Google fiókkezelő felületén aktiválhatóak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!