Felvásárolták a Flickr képmegosztót

Social Media Icons Social Media Icons App Apps Smart phone FACEBOOK TWITTER Instagram WhatsApp Skype Messenger Pinterest Snapchat tumblr YouTube Flickr Facetime
A szövetségi kapitány megtiltotta, hogy a játékosok kommenteket olvassanak
Vágólapra másolva!
A profi fotósok által használt SmugMug vette meg a szolgáltatást.
Vágólapra másolva!

Új gazdára talált a világ legnagyobb, klasszikus fotómegosztó szolgáltatása. A Flickr 2004-ben debütált, majd a kanadai fejlesztőjével együtt még 2005-ben felvásárolta a Yahoo. Sajnos a keresőcég nem igazán tudott mit kezdeni a fotómegosztóval, főleg miután letarolták az internetet a közösségi hálózatok. A Flickr sorsa egy ideje tisztázatlan volt, mivel a korábban ismert formájában megszűnt létezni a Yahoo: a Verizon általi felvásárlása után tavaly összeolvadt az AOL maradékával, az így létrejött új cég az Oath nevet kapta.

Forrás: APA-PictureDesk/HELMUT FOHRINGER / APA / picturedesk.com/Helmut Fohringer

Most úgy tűnik, hogy jó ideig nem kell félteni a Flickrt, az új tulajdonosa a 2002-ben alapított SmugMug képmegosztó szolgáltatás lett. A SmugMugot elsősorban profi fotósok használják maguk és a portfóliójuk reklámozására, de lehetőséget biztosít számukra a fényképeik értékesítésére is, azaz közvetlenül pénzt kereshetnek a szolgáltatással.

A tájékoztatás szerint a SmugMug és a Flickr a jövőben teljesen különálló szolgáltatásokként működnek majd, és a közösségeiket is szeretné a jelenlegi formájukban megtartani az új tulajdonos. Technikai változások persze lesznek valamikor a nem túlságosan távoli jövőben a Flickr háza táján, például új bejelentkezési rendszert kap, így nem kell majd Yahoo-fiókkal rendelkezni a használatához.

Nem világos, hogy mennyi pénzért cserélt gazdát a Flickr, a Yahoo annak idején 35 millió dollárért adott érte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!