Befejezte a viselhető eszközök tervezését az Intel

2018.04.22. 12:06

A rendkívül biztató Vaunt okosszemüvege is a kukában landolt.

Az Intel nem kifejezetten a viselhető eszközeiről ismert, és a belátható jövőben már biztosan nem is kell attól tartani, hogy bármit forradalmasítani fog a piacon. A vállalat a héten bejelentette, hogy bezárja a viselhető technológiákkal kapcsolatos kutatási és fejlesztési tevékenységeket végző részlegét, jelenleg ugyanis nem adottak a piaci feltételek az új típusú termékek piacra dobásához.

Intel Vaunt okosszemüvegForrás: Vjeran Pavic / The Verge / Vox Media

A bejelentés nem okozott komoly meglepetést, miután a Bloomberg még februárban kiszivárogtatta, hogy a vállalat el kívánja adni a viselhető eszközöket fejlesztő részlegének többségi tulajdonát. Ez nyilvánvalóan nem sikerült, a divízió értékét olyan 350 millióra dollárra becsülték az elemzők.

A most megszüntetett részleg pont nemrégiben mutatott be egy terméket, a minden eddig látottnál kisebb és feltűnésmentesebb Vaunt okosszemüveget. A többé-kevésbé befürdött hasonló kütyüktől eltérően a Vaunt tervezése során elsődleges szempont volt, hogy egy klasszikus szemüveghez hasonlóan minden tekintetben bele kell simulnia a viselőjének az életébe, azaz egy praktikus kiegészítőnek, nem pedig önjelölt kiborgok játékszerének szánták.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!