Jöhet a kevesebb helyet foglaló Windows 10

windows 10 lean
A megszokott kiadáshoz képest a Windows 10 Lean sokkal kevesebb előtelepített appot tartalmaz
Vágólapra másolva!
A Microsoft egyelőre nem kommentálta a Lean kiadást.
Vágólapra másolva!

A Windows nagy helyfoglalása sokáig komoly nyűg volt a számítógépezők számára, de az olcsón rengeteg helyet adó merevlemezek, továbbá a szelídülő árú SSD-k korában ritkán releváns a kérdés. Manapság inkább azok számára jelenthet problémát a helyfoglalás, akik a nem túlságosan távoli múltban 32 vagy 64 gigabájt beépített háttértárral szerelt tabletet vagy notebookot vásároltak.

A megszokott kiadáshoz képest a Windows 10 Lean sokkal kevesebb előtelepített appot tartalmaz Forrás: Lucan / Twitter

Most nagyon úgy tűnik, hogy a Microsoft készíteni fog számukra egy különleges Windows 10 kiadást. A jelenleg „Windows 10 Lean" néven emlegetett variánsról hivatalosan eddig egy szót sem szólt a vállalat, azonban akik letöltik a Windows 10 az ősszel kiadásra kerülő óriásfrissítésének a legújabb előzetesét, majd ügyesen ISO-telepítőkészletet készítenek belőle, azok már kiválaszthatják a Lean változatot a telepítőprogram egyik első képernyőjén.

Az új kiadást felfedezett buherátor szerint a Lean annyiban különbözik a normál Windows 10-től, hogy sokkal kevesebb előtelepített alkalmazás és opcionális rendszerkomponens található benne, így körülbelül 2 GB-tal kevesebb helyet foglal a háttértáron.

A hiányzó szoftverek igény esetén utólagosan installálhatóak a Vezérlőpulton keresztül vagy az Áruházból.

Egyelőre rejtély, hogy mi a Microsoft terve a Windows 10 Leannel, azaz például a Windows 10 licenccel már rendelkezők ki tudják-e majd választani ezt a kiadást a számítógépük újratelepítésekor.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!