Ingyen online tanfolyamok infotanároknak

AltSchool illusztráció, általános iskolás gyerekek, laptop, programozás
Vágólapra másolva!
Több mint 300 online tanfolyamát, köztük fejlesztői, rendszergazdai és általános számítástechnikai kurzusait, teszi ingyenesen hozzáférhetővé a hazai informatikatanároknak a NetAcademia. A felajánláson keresztül közel 400 ezer általános, illetve középiskolás diákhoz juthatnak el a legfrissebb számítástechnikai ismeretek.
Vágólapra másolva!

Minden hazai infotanár mostantól díjmentesen férhet hozzá az online informatikai kurzusokat tartó NetAcademia teljes tanfolyamkínálatához. A csomagban több mint 300 általános számítástechnikai, illetve fejlesztői és rendszerüzemeltetői tanfolyam érhető el.

Forrás: Shutterstock

„Hiszünk abban, hogy az informatika az alapműveltség része kell, hogy legyen, s ebben meghatározó az, amit a mostani 18 év alattiak megtanulhatnak. Ezért döntöttünk úgy, hogy az infotanárok számára – akik képesek a fiatal generáció tudását ezen a területen szélesíteni – díjmentesen biztosítunk teljes körű hozzáférést kurzusainkhoz. Lényegében az általános- és középiskolákban a pedagógusok ugyanazt a tudást szerezhetik meg, ami az aktuális informatikai műveltség része, vagy éppen ahhoz kell, hogy valaki informatikussá váljon a piacon legkeresettebb területeken" – mondta Litkei Péter, a NetAcademia ügyvezetője.

A NetAcademia döntése mögött egyébként egy korábbi, rendkívül sikeres együttműködés eredménye áll. 2016 nyarán, a tanévkezdés előtti utolsó pillanatokban jelentősen megváltozott a szakgimnáziumok informatikai kerettanterve, melyben új elemként jelent meg a weboldalak programozása. A klasszikus tantermi képzés fel sem merülhetett a földrajzi korlátok és annak költségvonzatai miatt, ami összességében milliárdos tételt jelentett volna. A NetAcademia – az Infotanár Mentor Programot működtető HTTP Alapítvánnyal és Mimox Kft.-vel együttműködve – ekkor sietett a pedagógusok segítségére és biztosított díjmentesen online tanfolyamsorozatot a szakgimnáziumi informatikatanároknak.

Forrás: NetAcademia

„Egyértelmű volt, hogy online kurzusok formájában kell a pedagógusok tudását a megfelelő szintre hozni. A program rendkívül sikeres volt, így 2017-ben már klasszikus szoftverfejlesztői tanfolyamokkal is bővült. Az elmúlt 2 évben több mint 500 infotanár vett részt a NetAcademia képzésein, és adta át tudását a szakgimnáziumban tanuló diákoknak" – tette hozzá Reményi Zoltán, a HTTP Alapítvány elnökhelyettese.

Programozás, mint iskolaérettségi mutató?

A mostani felajánlás keretében 3-4 ezer informatikatanár juthat díjmentesen hozzá a legfrissebb fejlesztői, rendszergazdai, illetve általános informatikai alapismereteket oktató online tanfolyamokhoz. „Potenciálisan ez 400 000, 12-18 év közötti diákot érinthet, ennyien tanulnak ma a 8, 10, illetve 12 évfolyamos alapképzés keretében valamilyen informatikai tárgyat" – emelte ki Litkei Péter. A szakember elmondása szerint a felajánlásnak elsősorban az a célja, hogy segítsen felkészíteni a fiatalokat arra az új világra, ami az informatikai alapképességek meglétét mindenképpen szükségessé teszi. „10-15 év múlva mindenkinek kicsit programozónak is kell lennie, s talán az sem elképzelhetetlen, hogy a cipőfűző bekötésének megtanulása helyett az alap programozói tudás lesz az iskolaérettség egyik fokmérője" – tette hozzá a NetAcademia vezetője.

A lehetőség iránt érdeklődő pedagógusoknak nincs más dolguk, mint ellátogatni a https://netacademia.hu/infotanar oldalra, ahol további részleteket tudhatnak meg a kezdeményezésről, illetve regisztrálhatják magukat a programba. A NetAcademia tanfolyamaihoz való hozzáférést egy kuponkód formájában az Infotanár Mentor Programot is működtető HTTP Alapítvány osztja majd ki az oktatóknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!