Zűrbe kerültek a GeForce GTX 1060-nal rendelkezők

nvidia geforce gtx 1060 videokártya gpu
NVIDIA GeForce GTX 1060
Vágólapra másolva!
Hibás a legújabb NVIDIA driver, jobb kihagyni a frissítés telepítését.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön az NVIDIA elérhetővé tette a 397.31-es verziószámú grafikus illesztőprogramját. Ez a kiadás már nem támogatja a Fermi architektúrás videokártyákat és a 32 bites Windowsokat, cserébe viszont hivatalos támogatást hozott a BattleTech és Frostpunk játékokhoz, továbbá bekapcsolta a Vulkan 1.1 és az NVIDIA RTX programozási felületeket.

NVIDIA GeForce GTX 1060 Forrás: NVIDIA

Sajnos porszem került a gépezetbe, az NVIDIA támogatási fórumában sok GeForce GTX 1060 videokártyával rendelkező panaszkodik arra, hogy nem tudja telepíteni az új drivert. Az installáció első része látszólag rendben lefut, ám a számítógépük újraindítása után már nem tudnak belépni a Windowsba, folyamatosan újraindulgat a PC-jük.

Nem világos, hogy a GTX 1060-nal rendelkezők mekkora hányadát érinti a hibajelenség.

Az NVIDIA természetesen már dolgozik a probléma megoldásán, a javítás elérhetővé válásáig a GeForce GTX 1060-nal rendelkezők jobban teszik, ha nem próbálják meg frissíteni a grafikus meghajtójukat. A pórul járt felhasználók annyit tehetnek, hogy megpróbálhatják csökkentett módban újraindítani a Windowst, törölni a meghajtót, majd telepíteni a korábbi változatot.

Utasítások a Windows csökkentett módban való indításához:

A hibás driver teljes eltávolításához a DDU segédprogramot érdemes használni, a 397.31-esnél régebbi régebbi illesztőprogram pedig innen tölthető le.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!