Hadat üzentek a techcégek egy emojinak

17 dead in US school shooting: sheriff  Horizontal

Tizenhét halottja van a floridai iskolai lövöldözésnek
Tizenhét halálos áldozatot követelt a február 14-én elkövetett floridai iskolai lövöldözés.
Vágólapra másolva!
Az Apple után számos nagyvállalat cserélte le idén a revolverikont.
Vágólapra másolva!

Fogyni látszik az Egyesült Államok polgárainak lőfegyverek iránti toleranciája, hiszen egyre többen fáradnak bele a fegyverekkel való visszaélések miatt bekövetkező tragédiákba, és kérdőjelezik meg, hogy mennyi gyakorlati előnye van a szabad fegyvertartásnak. Részben az iskolai mészárlások miatt éleződött ki a fegyvertartási joghoz ragaszkodók, továbbá a fegyvertartást betiltani kívánók közti vita.

Tizenhét halálos áldozatot követelt a február 14-én elkövetett floridai iskolai lövöldözés. Forrás: AFP/Gaston De Cardenas

Természetesen a techcégek is érzik a közhangulat változását, és szimbolikusan úgy állnak a fegyvertartást betiltani kívánók oldalára, hogy egymás után vízipisztolyra cserélik a revolvert ábrázoló emojit a szoftvereikben és a szolgáltatásaikban.

Az összes nagy techcég vízipisztolyra cserélte a revolver emojit Forrás: Emojipedia

Az emojicserét elsőként az Apple lépte meg 2016-ban, idén pedig számos közismert techcég is beállt az ügy mögé, többek közt a Google, a Microsoft, a Samsung, a Facebook és a Twitter is vízipisztolyra cserélte a problémássá vált revolvert.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!