A nevünkben hívogathat majd másokat a mobilunk

google assistant
A Google Asszisztens egy LG G6-on
Vágólapra másolva!
Időpontfoglalásokra használható a Google Duplex.
Vágólapra másolva!

Kedd este megkezdődött az idei Google I/O fejlesztői konferencia. Az esemény nyitóelőadásán rengeteg kisebb-nagyobb fejlesztésről számoltak be a vállalat munkatársai, azonban az egyetlen nagy durranásnak a Duplex bizonyult, amely a Google Asszisztens legújabb kiterjesztése.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andrej Sokolow

A Duplexet arra találták ki, hogy a felhasználók nevében rutin telefonhívásokat hajtson végre, jelenleg a fodrászhoz vagy az étteremhez hasonló helyeken való időpontfoglalásra specializálódott. A rendszer képes egyszerű beszélgetéseket folytatni a hívott féllel, valós időben értelmezi a másik fél által mondottakat. A demó során természetesnek tűnt a gépi hang, ráadásul még hümmögni és aházni is tud az Asszisztens, hogy emberibbnek tűnjön.

Ideális esetben a vonal túlsó végén lévő félnek fel sem tűnik, hogy egy géppel beszél.

Persze a megoldás nem tökéletes, a Google egy fodrász sikeres hívása után demonstrált egy sikertelen asztalfoglalást is, amely során egy étterem ázsiai akcentussal beszélő alkalmazottja és az Asszisztens elég jól elbeszéltek egymás mellett.

A Google Duplex szűk körű nyilvános tesztelése hamarosan indul majd az Egyesült Államokban. Nem világos, hogy a technológia mikor juthat el Magyarországra, de a nyelvi akadályok miatt nem érdemes tűkön ülve várni rá, magyarul szinte biztosan nem mostanában fog kielégítően beszélni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!