Saját kriptovalutát indíthat a Facebook

Bitcoin
Bitcoin (virtual currency) coins are seen in an illustration picture taken at La Maison du Bitcoin in Paris, France, May 27, 2015.
Vágólapra másolva!
A portálon belüli fizetési szolgáltatásokra használná.
Vágólapra másolva!

Belső átszervezést jelentett be a héten a Facebook, néhány személyi csere mellett elindította a blokklánc-technológiák kutatására létrehozott csoportját. A blokklánc a kriptovaluták tranzakciós adatbázisa, azonban emellett számos egyéb felhasználási területe is lehet, az IBM például a termékhamisítás ellen vetné be, így nem keltett nagy meglepetést a bejelentés.

A kép csak illusztráció Forrás: REUTERS/BENOIT TESSIER

A Cheddar (via The Verge) értesülései szerint nemcsak valamiféle motorháztető alatti hókuszpókuszhoz kell a Facebooknak az új fejlesztői csoport, az illetékesek valójában

egy saját kriptopénz létrehozásán is gondolkodnak,

amely lehetővé tenné a Facebook szolgáltatásain belüli pénzügyi tranzakciókat.

Ennél többet sajnos nem tudott mondani a forrás, azonban rendkívül valószínűtlennek tűnik, hogy a Facebook szabadon bányászhatóvá tenné a kriptopénzét, már persze ha egyáltalán megvalósul a fejlesztés. Nem világos, hogy ez az új fizetőeszköz miért lenne sokkal jobb a jelenlegi klasszikus pénzeket használó tranzakciók helyett, de a válasz valószínűleg sejthető volna a Facebook egyéb jövőre vonatkozó ötleteinek ismeretében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!