Kötelező lesz frissíteni az androidos mobilokat

razer phone android gamer okostelefon
Razer Phone
Vágólapra másolva!
Előírta a gyártóknak a hibajavítások rendszeres kiadását a Google.
Vágólapra másolva!

Nagy csendben óriási jelentőségű bejelentést tett az I/O 2018 fejlesztői konferencián az Android biztonsági főnöke: a mobilgyártóknak a jövőben kötelező lesz rendszeresen eljuttatniuk a biztonsági frissítéseket a támogatott eszközeikre. Ha nem fogadják el vagy nem tartják be a keresőcéggel kötött szerződésük új pontját, akkor nem telepíthetik elő a Google saját alkalmazásait a termékeikre; többek közt Play Áruházra kell gondolni.

A kép csak illusztráció (Razer Phone) Forrás: Razer

Sajnos David Kleidermacher nem árult el konkrétumokat a Google által kierőszakolt szerződésmódosításról, így nem tudni, hogy a gyártóknak egész pontosan milyen minimum rendszerességgel, és mennyi ideig kell majd biztonsági javításokat kiadniuk az kütyüikhez. Emellett az sem világos, hogy mikortól kezdve lép életbe az új kikötés, de minden bizonnyal csak egy jövőbeli időpont után elérhetővé vált eszközökre vonatkozik majd.

Egészen eddig az androidos eszközök gyártóit abszolút semmi sem kötelezte arra, hogy az eszközeik kiadása után akár egyetlen frissítést is elérhetővé tegyenek hozzájuk.

A módosított szerződés masszívan növelni fogja a rendszeresen biztonsági frissítéseket kapó androidos eszközök számát.

Kleidermacher kiemelte, hogy az elmúlt években a Google számos olyan változtatást hajtott végre az Androidban, amelyek használatával a gyártók a korábbinál sokkal könnyebben és gyorsabban elérhetővé tehetik a termékeikre a biztonsági javításokat.

Manapság már nem akkora nyűg kiadni a patcheket, mint akár két évvel ezelőtt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!