Évek óta várt fejlesztést kap a Chrome

google chrome
Sundar Pichai
Vágólapra másolva!
Egyszerű és kényelmes lesz netezés közben videózni.
Vágólapra másolva!

Sokakat bosszantó probléma, hogy az internetes videók követése közben csak macerásan lehet internetezni a számítógépeken. A másik fülre való átváltáskor a videók hangja ugyan továbbra is hallatszik, de nem látható a képük, míg két böngészőablak használata esetén (mikor az egyik ablakban megy a videó, a másikban pedig folyik a netezés) rossz a monitor felületének a helykihasználása. A problémát a kép a képben üzemmóddal lehet megoldani, azaz mikor az éppen lejátszott videó a böngésző felülete felett jelenik meg, egy átméretezhető és áthelyezhető, lebegő felületen.

Legjobb tudomásunk szerint ilyen PiP módot gyárilag csak az Opera kínál, más böngészőkhöz legfeljebb kiegészítőkkel adható hozzá a funkció. Most nagyon úgy tűnik, hogy a nem túlságosan távoli jövőben a Google Chrome is képes lesz lebegő felületen megjeleníteni a mozgóképeket.

Az újdonságon már hónapok óta dolgoznak a Chrome fejlesztői, ráadásul meglepően robusztusnak ígérkezik, azaz általánosságban véve sokkal jobban működhet majd a jelenleg elérhető megoldásoknál. Az implementálása még erősen folyamatban van, jelenleg csak az alfa állapotú Chrome 68-ban tesztelhető, így várhatóan csak valamikor az év vége felé válhat elérhetővé a böngésző stabil kiadásában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!