Újraindult a STALKER 2 fejlesztése

stalker call of pripyat gsc gameworld videojáték
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Vágólapra másolva!
A GSC Game World alapítója jelentette be a nagy hírt.
Vágólapra másolva!

Ha minden jól megy, akkor visszatér minden idők egyik legatmoszferikusabb videojáték-sorozata. Szergej Grigorovics, az ukrán GSC Game World alapítója és tulajdonosa a Facebookján bejelentette, hogy újból fejlesztés alatt áll a STALKER 2. A jelenlegi tervek szerint 2021-ben jelenhet majd meg, de momentán csak ennyit tudni a projektről, hiába van már hivatalos webhelye is.

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat Forrás: GSC Game World

A poszt-apokaliptikus, koncepcióját tekintve nyílt világú STALKER egy alternatív valóságban játszódik. Az 1986-os csernobili atomkatasztrófát követően az erőmű környéki zónában abnormális fizikai jelenségek bukkantak fel, időnként jó pénzért eladható ereklyéket termelve, amelyek után a meggazdagodás reményében hajtóvadászatot folytatnak a zóna veszélyeire fittyet hányó kalandorok. Mellettük kutatók, banditák, félkatonai szervezetek, a sugárzástól mutálódott állatok és tisztázatlan eredetű szörnyek is népesítik be a zónát.

A sorozatban eddig három játék jelent meg, a Shadow of Chernobyl, a Clear Sky és a Call of Pripyat. Az utóbbi kettő az első játék teljesen önálló kiegészítői voltak, az igazi folytatás a STALKER 2 lett volna, azonban a GSC Game World máig titokzatos körülmények között 2012-ben felfüggesztette a működését, a leépített fejlesztők jókora része pedig Vostok Games néven új céget alapított. Később a GSC újraindult, a 2016-ban kiadott Cossacks 3 stratégiai játéka pozitív kritikákat kapott.

Az eddig kiadott STALKER játékok mindegyike PC-exkluzív volt, az eredetileg tervezett STALKER 2 lett volna az első konzolokra is megjelenő cím a szériában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!