Inkognitó módot kap a mobilos YouTube

Julien Bam recieves the most view on YouTube
The logo of the video-sharing website YouTube can be seen at the YouTube Space Berlin, in Berlin, Germany, 7 December 2017. According to the company users from all over the world use the webpage up to one billion hours per day. In Germany there are now 109 YouTubers who have more than a million followers. Photo: Sophia Kembowski/dpa
Vágólapra másolva!
Szűk körben már teszteli az újdonságot a vállalat.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb videómegosztóját a Google-fiókjukba bejelentkezve használóknak valószínűleg már feltűnt, hogy alapértelmezett beállítások mellett a YouTube gyűjti és tárolja a már megtekintett mozgóképek listáját. Ez részben azért történik, hogy relevánsabb videókat és csatornákat tudjon ajánlani a rendszer, de a felhasználóknak is jól jöhet, például ha valamilyen okból meg kívánnak keresni egy korábban látott videót, akkor csak rá kell nézniük az előzményeikre.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sophia Kembowski

Persze időnként előfordulhat, hogy a felhasználók valamilyen oknál fogva nem szeretnék, ha a YouTube rögzítene egyes videókat az előzményeikben. Ez megoldható, csak ki kell kapcsolni webhelyen vagy a mobilalkalmazásban a megtekintési előzmények mentését, plusz az adatvédelmi beállítások lapon járva akár törölhető is az összes megtekintési és keresési előzmény.

Az előzmények mentésének kikapcsolása persze egy kicsit macerás, éppen ezért is a YouTube most szűk körben megkezdte az inkognitó mód tesztelését az androidos mobilalkalmazásában. A tesztben részt vevők a profilképükre koppintva bejövő menüben kapcsolhatják be az inkognitó módot, a kijelentkezés menüpont alatt jelenik meg a lehetőség.

Ameddig aktív az inkognitó mód, addig a videómegosztó nem menti el a keresési és megtekintési előzményeket.

Nem világos, hogy mikor válhat globálisan elérhetővé a YouTube újítása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!