Szoftverfrissítés teszi tönkre a Sony fejhallgatóit

sony wh-1000xm2 bluetooth fejhallgató
Sony WH-1000XM2
Vágólapra másolva!
Nem is értjük, hogy 2018-ban ezen miért lepődtünk meg.
Vágólapra másolva!

Az elektronikai gyártók szerint ha egy mód van rá, akkor manapság minden kütyünek okosnak kell lennie. Ennek az elérése érdekében persze mini számítógépeket kénytelenek építeni a termékeikbe, amelyeken szoftverek futnak. Ezek a szoftverek utólagosan frissíthetőek, így a gyártók egyrészt képesek javítani az okoseszközeik hibáit, másrészt pedig az idő múltával újabb funkciókat adhatnak hozzá a termékeikhez.

Sony WH-1000XM2 Forrás: Sony

Sajnos időnként visszafelé sül el a frissítgetés, ezt most a Sony egyes fül- és fejhallgatóival rendelkezők személyesen is megtapasztalták. A gyártó még január elején bejelentette, hogy egy szoftverfrissítés után több prémium fülhallgatója és fejhallgatója is kompatibilissé válik majd a Google Asszisztenssel, egész pontosan a

  • WF-1000X,
  • WI-1000X,
  • WH-1000XM2,
  • WH-CH700N,
  • WH-CH900N,
  • H.ear on 2 WH-H900N

modellekről van szó.

A napokban elérhetővé váltak az első Google Asszisztenst hozó frissítések a WI-1000X és WH-1000XM2 modellekre, azonban a Sony kénytelen volt visszavonni azokat. A beszámolók alapján a kütyükhöz járó mobilos alkalmazáson keresztül telepíthető frissítések használhatatlanná teszik a termékeket:

legfeljebb a bípelő visszajelző hangokat hajlandóak lejátszani,

de egyébként teljesen megnémultak, nem használhatóak zenehallgatásra vagy telefonálásra.

Nem világos, hogy a frissítést telepített vásárlók mekkora hányadával sikerül kibabrálnia a cégnek. Szerencsére a tönkretett termékek hozzápárosíthatóak maradtak a telefonokhoz, így jó esély van rá, hogy egy újabb szoftverfrissítéssel megoldható a probléma, azaz a pórul járt vásárolóknak nem kell majd szervizbe küldeniük vagy kicseréltetniük a termékeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!