[Frissítve] Óriási csalódás a Lenovo Z5

lenovo z5 android okostelefon
Lenovo Z5
Vágólapra másolva!
Ettől függetlenül az árát teljesen megérheti a telefon.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt a Lenovo megkezdte a csúcsmobiljának kikiáltott Z5 bejelentése előtti kedvcsináló hírverés csapását. A cég állítása szerint a telefon négyféle téren is úttörő kívánt lenni, ráadásul valamiféle 4 terabájt háttértárat is pedzegettek a készülékkel kapcsolatban.

Lenovo Z5 Forrás: Lenovo

Kedden végre hivatalossá vált a Lenovo Z5, és elég nagy csalódást keltett: nincsenek benne úttörő megoldások, az előzetes beharangozó képekkel ellentétben a kijelzője notchot kapott, csúcsmobil helyett pedig általánosságban véve nem több, mint egy

középkategóriás iPhone X-klón.

Ó, és mi a helyzet a 4 TB háttértárral? Hát... az csak egy merevlemez, amit a Lenovo a telefonnal párhuzamosan jelentett be, egyébként semmi köze nincs a készülékhez.

Ezek után a Lenovónál remélhetően nem veszik majd zokon, ha a techsajtóban dolgozók nem lesznek hajlandó foglalkozni az előzetes kedvcsinálóival, nehogy megint bohócot csináljanak belőlük.

Szerencsére jó hírünk is van: a fentieken túllendülve a Lenovo Z5 jó választásnak bizonyulhat a középkategóriás mobilra vágyók számára. Az előlapjának 90 százalékát beborító kijelző 6,2 hüvelykes és 1920×1080 pixeles, az előlapi kamerája 8 megapixeles, a hátlapi dupla kamerás rendszerét pedig két 16 megapixeles szenzor alkotja. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapra került, jelen esetben az előlapon nyilván nem is fért volna el.

Lenovo Z5 Forrás: Lenovo

A telefont a Qualcomm Snapdragon 636 lapkakészlet hajtja, a memóriája 6 GB, a beépített háttértára pedig modelltől függően 64 GB vagy 128 GB. Pozitív meglepetésre a 3300 mAh-es akkuval szerelt készülék már Android 8.1-gyel kerül piacra, és a Lenovo szerint megkapja majd az ősszel elkészülő Android P rendszert is.

Egyelőre nem világos, hogy a készülék mikor lesz elérhető a nemzetközi piacokon, Kínában június 12-én kezdődik majd a forgalmazása. A 64 GB-os változata 1299 jüanba, míg a 128 gigás kiadása 1799 jüanba kerül majd, átszámítva nettó 55 és 72 ezer forintokról van szó.

Frissítés: úgy tűnik, hogy a fentebb látható sajtófotók nem tükrözik teljesen a valóságot, valójában egy kicsit szélesebb a kijelző körüli káva. Nem világos, hogy miféle ámokfutás zajlik a Lenovo sajtóosztályán.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!