Kegyetlenül olcsó a kisujjméretű telefon

2018.06.08. 08:36

Világosan megfigyelhető trend, hogy egyre okosabbak és nagyobbak lesznek a telefonok, és ma már ott tartunk, hogy egy csomó tepsikészülék egy tenyérben el sem fér. Az ilyen modelleknek a kétségkívül meglévő előnyei mellett pedig pont a méretükből fakadóan megvannak a hátrányai is.

Előfordulhat számos olyan szituáció, amikor az embernek nincs szüksége netre, appokra, gigakijelzőre, okos funkciók hadára, csak szimplán egy olyan masinára, amivel lehet telefonálni, SMS-ezni, és ilyenkor nyilván az is fontos, hogy a termék minél kevesebb helyet foglaljon.

Mondjuk, ennyire keveset!Forrás: Origo

Ezt ismerték fel jó érzékkel a Zini Mobiles háza táján, amikor belevágtak a Világ Legkisebb Telefonjának kifejlesztésébe. Így született meg a Zanco tiny t1, ami csupán 4,6 centiméter hosszú, azaz rövidebb, mint egy ember kisujja, a súlya pedig csak 13 gramm. Ez pedig azt jelenti, hogy simán elfér még a legszűkebb nadrág zsebében is, sőt akár még nyakba is akasztható, ha nincs más megoldás. Akkor is magával viheti az ember, és ezáltal elérhetővé válik, illetve ő is tud keresni másokat, ha a nagy mobilnak egyszerűen nincs hely.

Képeken a világ legkisebb, jelenleg kapható mobilja. Kattintson a további fotókért!Forrás: Origo

A mini monokróm OLED kijelző mellett szorítottak rajta helyet 17 gombnak is, illetve természetesen hangszórónak és mikrofonnak is. Így gyakorlatilag egy teljes értékű telefonként használható, hiszen rendelkezik telefonkönyvvel, lehet rajta SMS-t írni és fogadni is.

200 mAh akkumulátora kétnapos készenléti időt biztosít, és 180 percnyi telefonálásra elegendő energia eltárolására képes.

Mindent összevetve a Zanco tiny t1 egy tökéletes úgynevezett második telefon lehet, amelyet 35 dolláros áron lehetett megvásárolni egy sikeres Kickstarter-kampány keretein belül.

Azaz kevesebbe kerül, mint tízezer forint, tehát egy abszolút megfizethető modellről van szó, ami tényleg baromi hasznos lehet.

Sokan féltek attól, hogy a nagy szavakból nem lesz semmi, mint annyi más közösségi finanszírozású kampány esetében, de a cég tartotta a szavát, és a közelmúltban elkezdte leszállítani az első megrendelt darabokat, tehát már biztosnak látszik, hogy a Zanco tiny t1 egy létező és boltokban is megvásárolható termék lesz, úgyhogy a világ meghódításának már nincs semmi akadálya!
Több információ a termékről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!