Múlttá válhat a rossz méretű ruhák rendelése?

tg3d scanatic 360 body scanner
Alsóneműben kell beállni a gépbe, de az Engadget munkatársa ettől inkább eltekintett a Computexen
Vágólapra másolva!
Emellett az olcsón személyre szabott ruhák kora is eljöhet.
Vágólapra másolva!

Rendkívül népszerű az internetes ruharendelés, hiszen a rengeteg webshopnak köszönhetően olcsón lehet remek ruhadarabokat vásárolni. A nagy hátránya persze az, hogy a ruhagyártók mind egyedi módon kalkulálják a méreteket, így például egy póló esetében az egyik gyártónál az M-es méret a nyerő, míg egy másiknál az L-es az ideális. Az online ruhavásárlás egy zsákbamacska, hacsak nem tanulták meg tapasztalati úton a vevők, hogy melyik cégtől milyen méretben kell rendelni a termékeket.

Alsóneműben kell beállni a gépbe, de az Engadget munkatársa ettől inkább eltekintett a Computexen Forrás: Brian Oh / Engadget

Az Engadget beszámolója alapján a jövőben megszűnhet a probléma, köszönhetően a TG3D nevű cég által a Computexen demózott Scanatic 360 Body Scannernek. A vásárlóknak alsóneműben be kell állniuk a próbafülke méretű belső részébe, hozzá kell párosítaniuk a mobiljukat a szkennerhez, majd a telefon utasításait követve a Scanatic 360 3D-ben beszkenneli az egész testüket.

A nagyjából fél perces procedúra után a mobilos alkalmazás képes megmondani, hogy melyik ruhamárka és ruhadarab esetén milyen méretet kell választaniuk a vásárlóknak.

Ami van ugyanilyen érdekes, hogy az eszköz adatai alapján lehetővé válhat a személyre szabott ruhák gyors és olcsó készíttetése: a testszkenner elvégzi a méretvételt, majd a releváns adatokat továbbíthatja egy varrodának, amely sablonruhák testre szabására szakosodott. Ha sikerül megfelelő szintre felskálázni a rendelések számát, gyakorlatilag tömeggyártani az egyedi ruhákat, akkor igen olcsón kijöhetnek a tökéletesen testhez illő ruhadarabok.

A TG3D testszkennerének darabja olyan 15 ezer dollárba kerül, egyelőre csak 60 darabot sikerült belőle elhelyezni, azonban a cég reményei szerint a jövőben szinte mindegyik nagyobb ruhaboltban vagy bevásárlóközpontban elérhető lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!