Olaszországból szerezte vissza a lopott kamiont a flottakövető rendszer

gps, követő, teherautó, kamion
Vágólapra másolva!
A tolvajok nem csak a személyautók tulajdonosainak életét keserítik meg. Gondoljunk csak bele, hogy egy teherautó, vagy egy kamion nemcsak hogy jóval drágább, mint egy egyszerű gépkocsi, de amikor ellopják, a pénzkereseti forrástól is elesik a tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

Pontosan ezért próbálnak meg mindent a teherautók tulajdonosai, hogy legalább viszonylagos biztonságban tudják a befektetésüket. Szerencsére vannak erre igen komoly sikerrátával rendelkező lehetőségek.

Kibérelte, majd nem adta vissza

Egy teherautók és kamionok bérbeadásával foglalkozó cég járt nemrég pórul, ugyanis egy DAF típusú bérbe adott kamionját, a bérlője több hónapja nem szolgáltatta vissza a cégnek és a bérleti díjat sem volt hajlandó kifizetni. Az ügyvezető ekkor kereste meg a Vodafone-t, aki a vállalat összes teherautójába beszerelt ReadyFleet rendszert üzemeltette. A felügyeleti rendszer szerint a teherautó viszont már Olaszországban volt, így a vállalat munkatársa kiutazott a helyszínre és az olasz hatóságoknál megtette a szükséges bejelentéseket.

Forrás: Origo

Az ügyfél, a Bolzano-i csendőrségről június 7-én a délelőtti órákban felhívta a szolgáltató magyarországi supportosát, hogy friss információkat kérjen a kamion konkrét helyzetéről. A csendőrség az információk alapján a helyszínre küldött kollégáit az operátor segítségével navigálta.

Nem volt egyszerű tetten elfogni a kamiont, mert folyamatosan mozgásban volt.

A szolgáltató telefonon tartotta a kapcsolatot és informálta a bevetés vezetőjét, hogy a kamion merre mozog, a rendszerből kinyert és átküldött koordináták, utcanevek és térkép screenshotok segítségével.

Nem sokkal később a sofőr megunta a fogócskát és a város egyik eldugott, nem sűrűn lakott területén hagyta a kamiont, és elmenekült.

Nem elég a sebesség, azt is jó tudni, hova kell gyorsan odaérni. Forrás: Origo

A Readyfleet rendszernek köszönhetően rövid időn belül visszakapta a tulajdonos a kamionját, amivel még hajnalban visszatérhetett Magyarországra. Az olasz csendőrség megköszönte a segítséget, a tulajdonos pedig azzal nyugtatta magát, hogy „még szerencse, hogy volt a kamionban GPS".

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!