[Frissítve] Befejeződött az Xperia indítóképernyő fejlesztése

Sony Xperia XZ
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem világos, hogy milyen indítót kapnak a Sony mobiljai.
Vágólapra másolva!

A Sony Xperia okostelefonok egyik univerzálisan pozitív tulajdonságát a japán gyártó által fejlesztett Xperia Home kezdőképernyő adta, a szoftvernek köszönhetően a készülékek egyszerű, átlátható, hatékonyan kezelhető kezdőképernyőt és appindítót kínáltak. Most nagy csendben kiderült, hogy vége a dalnak: egy nem részletezett üzleti döntés hatására befejeződött az indító funkcionális fejlesztése, a belátható jövőben csak hibajavítások készülnek majd hozzá.

Sony Xperia XZ Forrás: Origo

Sajnos hírünk írásáig a Sony mobilos divíziója nem kommentálta a döntést, így az sem világos, hogy a jövőben piacra kerülő Xperia okostelefonok milyen indítót fognak használni. Ez puszta spekuláció, de érzésünk szerint az Xperia Home költségcsökkentés áldozata lehetett, és nem lepődnénk meg, ha az Android gyári indítójára esett volna a választás.

Ez nem csak az alacsonyabb költségek miatt lenne észszerű, de jelentősen gyorsabbá és olcsóbbá tehetné az okostelefonok szoftveres frissítését is.

A Sony mobilos részlege anyagilag egyre vállalhatatlanabb az anyacég számára, már évek óta a puszta fennmaradásért küzd.

Frissítés: tévesnek bizonyult a spekulációnk, valójában egy teljesen új indítón dolgozik a Sony.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!