Vadiúj iPhone 3GS-t árul egy mobilszolgáltató

iPhone 3GS, 2009
SAN FRANCISCO - JULY 21: An Apple Store sales associate prepares to sell two iPhone 3GS at an Apple Store July 21, 2009 in San Francisco, California. Apple Inc. reported a better than expected third-quarter profit of $1.23 billion, or $1.35 a share comapred to $1.07 billion, or $1.19 one year ago. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Alapmobilként, kártyás előfizetéssel olyan 11 ezer forintért.
Vágólapra másolva!

Lenyűgöző hír érkezett Dél-Koreából, az SK-Telink nevű mobilszolgáltató napokon belül újból piacra dobja a 2009-ben bejelentett Apple iPhone 3GS mobilt. Természetesen nem indult újra a készülék gyártása, a vállalat csak a raktáraiban porosodó, eladatlan készlettől kíván megszabadulni. A retró készülék kártyás csomagban 44 ezer wonért, azaz olyan 11 ezer forintért lesz megvásárolható.

Forrás: AFP/2009 Getty Images/Justin Sullivan

Az egykoron méregdrága csúcstelefon persze mostanra gyakorlatilag egy alapmobillá vált. Mai szemmel nemcsak a hardvere megmosolyogtató, de a szoftvere is végletekig elavult, Apple iOS 6 fut rajta. Ezt a verziót 2012-ben adta ki a cupertinói cég, a támogatását pedig 2015-ben szüntette meg.

A mobil 2018-ban gyakorlatilag csak telefonálásra, SMS-ezésre, zenelejátszásra használható.

Ugyan a mobilszolgáltató megerősítette, hogy az értékesítésre kerülő készülékeket a gyári tartozékokkal együtt újracsomagolták és tesztelték a munkatársai, azonban nem világos, hogy az akkujaikat kicserélték-e. Ha nem, az elég nagy baj, kilenc év állás alatt jól tönkre tudnak menni.

Végül érdekességként az Apple iPhone 3GS pár specifikációja:

  • 3,5 hüvelykes és 320×480 pixeles érintőkijelző;
  • egymagos és 600 MHz-es processzor;
  • 256 MB RAM, 8/16/32 GB háttértár;
  • előlapi kamera nincs;
  • a hátlapi kamera 3,15 MP-es, autofókuszos, vaku nélkül;
  • Bluetooth 2.0, WiFi g, 3G modem.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!