Nagyon kiszúr a rendőrséggel az Apple

notcn, kijelző, sziget, okostelefon
Apple iPhone X, felül a notch!
Vágólapra másolva!
Mehet a levesbe az iPhone-ok feltörésére használt módszer.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban a világ nyomozóhatóságai több gyártótól is képesek voltak olyan eszközöket beszerezni, amelyekkel feloldhatóvá vált az Apple iPhone okostelefonok zárolása. A hackelő kütyüket csak rá kellett csatlakoztatni egy adatkábel segítségével a telefonokra, majd pár perc múlva feloldották a zárolást. A művelet során brute-force módszerrel végigpróbálgatták a lehetséges feloldókódokat, a kábeles adatkapcsolat során ugyanis kikerülhető volt az iOS azon védelmi vonala, amely limitálta a lehetséges próbálkozások számát.

Forrás: Apple

A Reuters beszámolója szerint hamarosan használhatatlanná válnak majd ezek a kütyük, a jelenleg bétázó iOS 11.4.1-től kezdődően ugyanis a készülékek operációs rendszere egy órával a képernyő utolsó feloldását követően le fogja tiltani az adatporton keresztül történő adatkommunikációt.

Ettől még tölthetőek maradnak az eszközök, de a Lightning portjuk nem lesz hajlandó szóba állni a hozzájuk csatlakoztatott eszközökkel.

A mobilok tulajdonosai számára a biztonsági módosítás várhatóan semmiféle említésre méltó kellemetlenséget sem fog okozni, de az esetek döntő többségében biztosan megakadályozza majd, hogy a hatóságok hozzáférjenek a készülékeikhez. Jelen pillanatban a hackelő kütyüket leszámítva tudtunkkal egyetlen megbízható módszer sincs a lezárt iPhone-okhoz való hozzáférésre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!