Drámaian megújul a Steam chatje

valve steam chat
A teljesen megújult Steam chat akár csoportos hangcsevegésre is lehetőséget biztosít
Vágólapra másolva!
Plusz jövőre megszűnik a Windows XP és Vista támogatása.
Vágólapra másolva!

A héten két jelentős bejelentést is tett a Steammel kapcsolatban a Valve. A felhasználók masszívan nagyobb táborát érintő újdonság, hogy totálisan megújul a digitális játékbolt jelenleg extrém fapados chatszolgáltatása: általánosságban véve sokkal szebb lesz, támogatottá válik a hangchat és a csoportos hangchat, továbbá játékok és szabadon létrehozott kategóriák szerint is csoportosíthatóak lesznek az ismerősök.

A teljesen megújult Steam chat akár csoportos hangcsevegésre is lehetőséget biztosít Forrás: Valve

A fejlesztések már tesztelhetőek a Steam béta verziójában, a megújult chatszolgáltatás valamikor a közeljövőben válik majd általánosan elérhetővé a kliensprogram stabil kiadásában. A Steam béta verziójára a Steam menü → Beállítások → Fiók → Béta részvétel menüben állhatnak át az érdeklődők.

További érdekesség, hogy 2019. január 1-gyel a Steam

befejezi a Windows XP és Windows Vista támogatását.

A magyarázat szerint ennek két technikai oka van: egyrészt a kliensben használt Chromium böngészőmotor sem támogatja már a kérdéses rendszereket, másrészt pedig a Steam olyan biztonsági funkciókat fog megkövetelni, amelyek csak a Windows 7 és újabb rendszerekben vannak jelen.

Egyelőre nem világos, hogy pontosan mi fog történni a Windows XP és Vista rendszerű gépekkel rendelkezőkkel, azaz valamilyen mértékben és ideig képesek lesznek-e használni 2019. január 1. után a Steamet, tudnak-e majd játszani a megvásárolt játékaikkal.

Szerencsére nem fog tömegek számára bosszúságot okozni a rendszerek támogatásának megszüntetése: most májusban a Steamet elindítottak csak 0,22 százaléka futtatott Windows XP-t, a vistázók aránya pedig még ennél is számottevően alacsonyabb volt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!