Nem kap több frissítést a Windows 7 az ősi PC-ken

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Ballmer bemutatja a Windows 7-t
Microsoft CEO Steve Ballmer officially kicks off the worldwide availability of Windows 7, the company's highly-anticipated next-generation operating system on October 22, 2009 in New York. Microsoft's much-heralded Windows 7 makes its global debut as the US software giant seeks to move past the disappointment of the previous generation computer operating system Vista. AFP PHOTO TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Csendben követelménnyé vált egy újabb utasításkészlet támogatása.
Vágólapra másolva!

A Microsoft már évek óta csak lélegeztetőgépen tartja a továbbra is rendkívül népszerű, a NetMarketShare szerint a világ internetre csatlakozó számítógépeinek közel 44 százalékán futó Windows 7-et. A 2009-ben piacra dobott rendszerhez 2020. január 14-ig készülnek biztonsági frissítések, utána végleg nyugdíjba vonul.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Az amerikai Computerworld egyik írója most kiszúrta (via Ghacks), hogy a Microsoft egy rendkívül szokatlan lépéssel élve gyakorlatilag megemelte a Windows 7 rendszerigényét: innentől kezdve csak olyan számítógépekre lesznek telepíthetőek a biztonsági javításai,

amelyekben SSE2 utasításkészletet támogató processzorok vannak.

Idén márciustól kezdve az érintett számítógépeken Kék Halál képernyők jelentkeztek, a problémát egészen eddig javítani kívánta a szoftvercég, azonban most nyilvánvalóan úgy döntött, hogy nem éri meg a fáradtságot. Nem világos, hogy mi váltotta ki a hibajelenséget.

Szerencsére az SSE2 egy kifejezetten régi utasításkészlet, így a Windows 7-es számítógépeket használók valószínűleg rendkívül apró táborát érinti, ráadásul ezeken a gépeken már újkorában sem futott jól a Windows 7.

Az Intel a 2001-ben piacra dobott Pentium 4, míg az AMD a 2003-as Athlon64 processzoraitól kezdve támogatja az SSE2-t.

Magyarán a Pentium 3-as érába tartozó tartozó számítógépeket érinti a támogatás megszüntetése. Aki még ilyen technológiát használ, annak minden bizonnyal bosszantó a Microsoft döntése, viszont azt nem tagadhatja, hogy mostanra alaposan kiszolgálta az idejét a számítógépe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!