Elárulhatja a kegyetlen igazságot a Facebook

2018.06.23. 08:06

Valószínűleg kideríthetjük majd, hogy mennyi időt használjuk a mobilappot.

Az elmúlt hetekben az Apple és a Google is megtartotta a maga évi szokásos, termékbejelentésekkel tarkított fejlesztői konferenciáját. Több témában is volt átfedés a vállalatok újításai között, például mindkettő olyan eszközöket épít a mobilos operációs rendszereibe, amelyekkel a mobilozók megérthetik, hogy milyen gyakran és mennyi ideig használják a különféle appokat. Reményeik szerint ez hozzásegítheti a felhasználókat a készülékeik észszerűbb használatához.

Forrás: AFP/Lluis Gene

Egy mobilappok szétcincálását felettébb élvező fiatal lány most kiderítette, hogy a Facebook is dolgozik az efféle statisztikák elérhetővé tételén: Jane Manchun Wong megtalálta a közösségi hálózat mobilappjában az adatmegjelenítő lapot, bár egyelőre csak helytartó információk és szövegek olvashatóak rajta, talán ha félkésznek tűnő állapotban van.

A jelek szerint a Facebook mobilapp az elmúlt egy hét használati idejét fogja majd a felhasználók rendelkezésére bocsájtani, napokra lebontva és heti átlagban. Emellett lehetőséget adhat az időlimites emlékeztetők beállítására, azaz szólhat az alkalmazás, ha elfogyott aznap a facebookozásra fordítható idő.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!