A mobilja ölte meg az üzletembert

nazrin hassan
Nazrin Hassan
Vágólapra másolva!
Felrobbant az épp töltés alatt álló készülék az ágya mellett.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban mintha megsokasodtak volna a felrobbanó és kigyulladó mobiltelefonokkal kapcsolatos beszámolók, de valójában lehetetlen megállapítani, hogy csökkent-e vagy nőtt az esetek száma, részben mivel manapság az internetnek és a közösségi médiának köszönhetően jóval több incidens juthat el a sajtóba. Emellett a Samsung Galaxy Note 7-es botrány sem tett jót az elmúlt évek statisztikáinak, bár ez extrém eset; tudomásunk szerint nem volt még példa arra, hogy önnön jogán életveszélyes legyen egy telefonmodell.

Nazrin Hassan Forrás: The Star Online

Így vagy úgy, de néhány nappal ezelőtt újabb halállal végződő baleset történt, az áldozat a startupok finanszírozását végző maláj Cradle Fund befektetőcég vezérigazgatója. A 45 éves Nazrin Hassan halálát az éjszaka töltött egyik mobilja okozta: felrobbant az ágya mellett lévő készülék, az orvosszakértő szerint a szerzett sérülések komplikációiba halt bele.

Hassan két telefont is használt, de azt nem tudni, hogy a Blackberry vagy a Huawei márkájú okozta-e a halálát. A mobilokban csak az akkumulátorok képesek felrobbanni, a gyári hibás telep valószínűleg túlhevült, és zárlatossá vált a töltés során.

Az ügyben illetékes tűzoltóság az orvosszakértő véleménye ellenére még nem deklarálta, hogy a telefon okozta Hassan halálát, még vár a megsemmisült készüléket vizsgáló elektronikai labor jelentésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!