Mostantól Windows 10 kell az Oculus Riftnek

a Facebook virtuális valóság céget vett, Oculus Rift, Oculus VR
Attendees wear Oculus Rift HD virtual reality head-mounted displays as they play EVE: Valkyrie, a multiplayer virtual reality dogfighting shooter game, at the Intel booth at the 2014 International CES, January 9, 2014 in Las Vegas, Nevada. AFP PHOTO / ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
A jelenlegi változat működőképes marad a régebbi rendszereken.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Windows 7 kiterjesztett terméktámogatása csak 2020. január 14-én fog megszűnni, azonban a szoftverfejlesztők egyre inkább kezdik eldobni a támogatását. Persze a tömegek által használt alkalmazások még jó ideig menni fognak rajta, azonban a specializáltabb szoftverek fejlesztői egyre kevésbé hajlandóak foglalkozni az idősödő operációs rendszerrel.

Forrás: AFP/Robyn Beck

Most az Oculus is beállt az utóbbiak táborába: a vállalat nemrég bejelentette, hogy megszüntette a Windows 7 és Windows 8.1 támogatását, innentől kezdve minimum Windows 10 kell majd a VR-headset szoftverének.

A régi rendszerek támogatásának megszüntetésére állítólag a Rift szoftverének tervezett újdonságai miatt van szükség.

Szerencsére nagyon keveseket érint az Oculus lépése, a cég szerint az Oculus Riftet aktívan használók 95 százaléka már átállt a Windows 10-re. További jó hír, hogy a Rift szoftverének jelenlegi verziója ettől függetlenül futtatható marad a régi rendszereken, de persze nem kapja majd meg a jövőben érkező fejlesztéseket, és idővel nem is lesz elérhető belőle az összes játék és egyéb tartalom.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!