Zaklatja a szexmunkásokat a Patreon

A webcam-szex szórakoztató, izgalmas, felszabadító: Így csináld! intim
Vágólapra másolva!
Valójában a fizetésfeldolgozó partnerei a hunyók.
Vágólapra másolva!

A közösségi finanszírozás már régóta nem csak projektek, de személyek számára is elérhető, például rengeteg főállású youtuber kap havi rendszerességű felajánlásokat a rajongóitól, hogy biztonságosabb kiszámíthatóbb anyagi körülmények mellett készíthesse a videóit, a reklámbevételek erősen fluktuálnak és kiszámíthatatlanok. A legnagyobb és legnépszerűbb ilyen finanszírozós portál a Patreon, ezt használja szinte mindenki.

Forrás: Thinkstock

A szinte mindenkibe az internetes szexmunkások is beletartoznak, az érintett hölgyek fotókat, videókat, továbbá privát webkamerás „meneteket" árulnak a finanszírozóiknak. A Patreon saját szabályzata ezt megengedi, azonban a héten a szolgáltatás rengeteg internetes szexmunkás felhasználói fiókját fagyasztotta be a fizetésfeldolgozó partnerek nyomására.

Ettől függetlenül nem biztos, hogy véglegesen kitiltják az érintetteket. A cég valójában próbál formai tanácsokat adni nekik, hogy tovább folytathassák a tevékenységeiket.

A mostani ügy hátterében a Egyesült Államok nemrégiben hatályba lépett FOSTA és SESTA törvényei állnak. A törvényhozók szerint ezeket az embercsempészet megnehezítése érdekében hozták, azonban a kritikusok szerint részben a szexmunkásokra kívántak lecsapni velük. A fizetésfeldolgozók elég kellemetlen helyzetbe kerülhetnek, ha egy jövőbeli eljárás során megvádolják őket azzal, hogy közreműködtek valamiféle bűntény végrehajtásában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!