A frászt hozza az emberekre a mobil felugró kamerája

vivo,vivo nex,vivo nex s,android,okostelefon,kamera,szelfi,kép
Az a kis kiugró felület tartalmazza a szelfikamerát. És néha bizony ki is ugrik.
Vágólapra másolva!
A jelentések szerint egészen váratlan helyzetekben is előjön a házból kibújó szelfikamera.
Vágólapra másolva!

A Vivo NEX S okostelefon nem kötött kompromisszumot, vagyis aközben, hogy leszámolt a kijelző vaskos kereteivel, nem kapott a képernyőbe belógó szenzorsávot.

Ez azt jelenti, hogy a szelfikamera más helyre került: a készülékházból, szükség szerint emelkedik ki.

Kínában a felhasználók már hozzájutottak a készülékhez, és a beszámolók szerint váratlan helyzetekben bújik elő a készülékházból a szelfikamera.

Az a kis kiugró felület tartalmazza a szelfikamerát. És néha bizony ki is ugrik. Forrás: Origo

Ami azt illeti, alkalomszerű böngészés vagy alkalmazáshasználat során is előjön a kamera, ami ilyenkor meglehetősen ijesztő jelenség. Egy felhasználónál akkor is előugrott a szelfikamera, amikor megnyitott egy beszélgetési ablakot a Telegram üzenetküldőben.

Másoknál a Tencent QQ böngészőjének használatakor vagy a Ctrip utazási szoftver futtatásakor jött elő a modul. A Tencent szerint a böngésző a QR-kódokhoz és egyéb funkciókhoz használja az előlapi kamerát, ez magyarázza a jelenséget. Úgy néz ki tehát, hogy az olyan alkalmazások, amelyek hozzáférést igényelnek a kamerához, és használják is azt, ilyen furcsa jelenséget okoznak. A normál okostelefonoknál ez azért nem jelent kellemetlenséget, mert a szenzor nem emelkedik ki, és így azt sem vesszük észre, ha használatban van.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!