Az Apple nem veszi meg a 1Passwordöt

Vágólapra másolva!
Az Apple minden dolgozójának megvette az appot, de a fejlesztőt nem vásárolja fel.
Vágólapra másolva!

A 1Password egy olyan jelszókezelő, amely iOS-en és Androidon is képes a felhasználók összes jelszavát biztonságosan tárolni. Mivel nem kell ezeket külön-külön megjegyezni, elegendő egyetlen mesterjelszóra emlékezni.

Egy jelentés szerint az Apple minden egyes dolgozójának (több mint 123 000 ember) előfizetett a 1Password alkalmazásra. Azok is kapnak, akik Apple Store-okban dolgoznak.

Nem csak a dolgozók, hanem akár 5 családtagjuk is hozzájut majd az ingyenes licenchez.

100-an már ezen a héten elkezdhetik használni a szolgáltatást, a többiek a következő három hónap során kapnak hozzáférést. Az Apple persze kedvezményeket is kért a fejlesztőtől, elvégre az éves családi előfizetést féláron számolva is 2,5 millió dolláros árbevételről van szó. Mivel tavaly 5-10 millió dollárt keresett a cég, ezért látható, hogy az Apple igen fontos ügyfele lett. Az üzlet megkötése után az AgileBits vezetői igen magas jutalmakat kaptak, de apró jutalom járt a többi dolgozónak is.

Forrás: 1Password

Értelemszerűen megindultak a felvásárlásról szóló spekulációk is. A fejlesztő ügyvezetője is említett egy találkozón valamilyen Apple-felvásárlást, és az Apple számára épp ideális tétel lenne az AgileBits (főleg, hogy mostanában egyre jobban koncentrál a szolgáltatásokra az Apple).

A 1Password Twitter-fiókja szerint mindenesetre hamisak a pletykák, a cég a jövőben is független marad.