Félig megújult a MacBook Pro laptopcsalád

apple macbook pro
Apple MacBook Pro (2018)
Vágólapra másolva!
A Touch Bar nélküli modellekhez nem nyúlt hozzá az Apple.
Vágólapra másolva!

Pár órával ezelőtt beszámoltunk a pletykáról, miszerint az Apple idén a legtöbb termékcsaládját frissíteni kívánja, erre csütörtök délután a cég teljesen váratlanul bejelentette a MacBook Pro széria idei revízióját. Viszont szokatlan módon csak a Touch Bar érintőfelülettel rendelkező modelleken reszelt az Apple, a Touch Bar nélküli kiadásokhoz egyelőre nem nyúlt hozzá. Nem világos, hogy ezek kapnak-e ráncfelvarrást az idei évben.

Apple MacBook Pro (2018) Forrás: Apple

A lényegre térve az új 13 és 15 hüvelykes MacBook Pro gépek több remek újítást is kaptak, bár semmilyen eget rengető innovációval sem lehet megvádolni a tervezőiket.

A laposok meghajtásáról már nyolcadik generációs Intel Core processzorok gondoskodnak: a 13 hüvelykesbe négymagos Core i5 vagy i7, míg a 15 hüvelykesbe hatmagos Core i7 vagy i9 kerülhet.

Apple MacBook Pro (2018) Forrás: Apple

Ami szintén örvendetes, hogy a nagyobbik MacBookban DDR3 helyett már DDR4 memória dolgozik (maximum 32 gigabájt mennyiségben), ráadásul a grafikailag intenzív alkalmazások gyorsítása érdekében dedikált videovezérlőt is kapott.

Modelltől függően AMD Radeon Pro 555X vagy AMD Radeon Pro 560X került a 15 hüvelykes laptopokba, mindkettő 4GB GDDR5 videomemóriával gazdálkodhat.

A frissített notebookok további fejlesztései:

  • az eddiginél jobb színhűségű Apple True Tone kijelző;
  • csendesebb billentyűzet (nem világos, hogy a megbízhatóság terén történt-e bármi előrelépés);
  • a „Hey Siri" hangutasítás támogatása;
  • a 15 hüvelykes notebookra kettő helyett négy USB-C / Lightning kapu került.

Az új Touch Bar felületes MacBook Pro gépek már megrendelhetőek az Apple weboldaláról: a 13 hüvelykes 679 990 forintnál, míg a 15 hüvelykes 899 990 forintnál kezdődik. A pontos specifikációik iránt érdeklődők itt csillapíthatják az információéhségüket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!