Jöhet iPadre a teljes értékű Photoshop

apple ipad drawing rajzolás pencil
Apple iPad
Vágólapra másolva!
Októberben jelentheti be a terméket az Adobe.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években kifejezetten aktívnak bizonyult a mobilos fejlesztések terén az Adobe, számos fizetős és in-app vásárlással megtámogatott alkalmazást tett elérhetővé az Androidot és iOS futtató eszközökre, többek közt persze képszerkesztőket. A Bloomberg értesülései szerint most nagy dobásra készül a vállalat: az októberi MAX konferenciáján bejelenti, majd jövőre elérhetővé teszi a teljes Photoshopot az Apple iPad táblagépekre.

A kép csak illusztráció Forrás: Apple

A lépés mögött részben az áll, hogy a vállalat szeretné minél több eszközön elérhetővé tenni a kizárólag havi vagy éves előfizetéssel használható alkalmazásait, ezzel növelve az előfizetők számát. A Bloomberg forrása szerint a teljes értékű, iPadre optimalizált Photoshopnak nincs nagyon konkrét kiadási dátuma, a 2019-es megjelenést eltolhatják, ha nem lenne megfelelő a képszerkesztő sebessége vagy stabilitása.

Elsőre meghökkentőnek tűnik a rendkívül erőforrásigényes Photoshop táblagépekre való kiadása, azonban az Apple az elmúlt években

drámai mértékben növelte a házon belül fejlesztett rendszerlapkáinak a teljesítményét,

ráadásul momentán nem úgy tűnik, mintha lassulna az erősödésük tempója.

A pletykák szerint 2020-ban már az Apple MacBookokban is feltűnhetnek az Apple saját processzorai, bár a belátható jövőben szinte biztosan nem fogják teljesen leváltani az Intel Core központi egységeket, részben teljesítménybeli, részben kompatibilitási okból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!