Jöhet iPadre a teljes értékű Photoshop

2018.07.14. 08:07

Októberben jelentheti be a terméket az Adobe.

Az elmúlt években kifejezetten aktívnak bizonyult a mobilos fejlesztések terén az Adobe, számos fizetős és in-app vásárlással megtámogatott alkalmazást tett elérhetővé az Androidot és iOS futtató eszközökre, többek közt persze képszerkesztőket. A Bloomberg értesülései szerint most nagy dobásra készül a vállalat: az októberi MAX konferenciáján bejelenti, majd jövőre elérhetővé teszi a teljes Photoshopot az Apple iPad táblagépekre.

A kép csak illusztrációForrás: Apple

A lépés mögött részben az áll, hogy a vállalat szeretné minél több eszközön elérhetővé tenni a kizárólag havi vagy éves előfizetéssel használható alkalmazásait, ezzel növelve az előfizetők számát. A Bloomberg forrása szerint a teljes értékű, iPadre optimalizált Photoshopnak nincs nagyon konkrét kiadási dátuma, a 2019-es megjelenést eltolhatják, ha nem lenne megfelelő a képszerkesztő sebessége vagy stabilitása.

Elsőre meghökkentőnek tűnik a rendkívül erőforrásigényes Photoshop táblagépekre való kiadása, azonban az Apple az elmúlt években

drámai mértékben növelte a házon belül fejlesztett rendszerlapkáinak a teljesítményét,

ráadásul momentán nem úgy tűnik, mintha lassulna az erősödésük tempója.

A pletykák szerint 2020-ban már az Apple MacBookokban is feltűnhetnek az Apple saját processzorai, bár a belátható jövőben szinte biztosan nem fogják teljesen leváltani az Intel Core központi egységeket, részben teljesítménybeli, részben kompatibilitási okból.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!