Jöhet a fülbevalóba épített Bluetooth-fülhallgató

scandi electronics swings kickstarter
Swings
Vágólapra másolva!
Az ötletes kütyüvel nem tudnák elhagyni a füleseiket a hölgyek.
Vágólapra másolva!

Pár éven belül meglehetősen nehézzé válhat a vezeték nélküli fülhallgatók használatának az elkerülése, hiszen az okostelefonok gyártói helyspórolásra hivatkozva elkezdték kiszanálni a 3,5 mm-es audio Jack csatlakozót a mobiljaikról. A trend egyelőre csak a felsőkategóriás eszközök piacán hódít, de nem lepődnénk meg, ha belátható időn belül már a szélesebb vásárlói rétegek számára megfizethető modellekre is átterjedne.

Swings Forrás: Scandi Electronics / Kickstarter

A vezeték nélküli fülhallgatóknak sajnos két nagy hátrányuk is van a vezetékes társaikhoz képest: a használati idejüket akkus üzemidő limitálja, ráadásul elég könnyen el is hagyhatóak.

A Scandi Electronics nevű cég most előállt egy érdekes megoldással az utóbbi problémára: olyan Bluetooth-fülhallgatókat tervezett, amelyek egyben fülbevalóként is funkcionálnak. A Swings és Swings Sport jelenleg működőképes prototípus fázisban vannak, a cég a Kickstarteren próbálja összekalapozni a piacra dobásukhoz szükséges pénzt, a tervek szerint a támogatók 2019 áprilisában kapnák meg a kütyüiket.

Swings Sport Forrás: Scandi Electronics / Kickstarter

Jelenleg két modellért adhatnak pénzt a támogatók: a sportoláshoz szánt fekete kiadás nettó 129 dollárnál kezdődik, míg az általános divatkiegészítőnek (is) szánt fehérért minimum 179 dollárt kell kifizetni. A normál bolti áruk ilyen sorrendben 179 dollár és 249 dollár lesz, már persze ha nem csúszik el valamiféle banánhéjon az egész projekt.

A leírás alapján a fülhallgatók legfeljebb 5 órányi zenehallgatást tesznek lehetővé, a hozzájuk járó töltős tok beépített akkuja pedig olyan 24 órányi zenehallgatásra elég energiával tudja ellátni a kütyüket. A teljesen lemerült fülhallgatóknak negyed óra alatt 3 órányi zenehallgatásra elég áramot tud leadni a tok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!