Célegyenesben a Chrome új felülete

google chrome metrial design
Körülbelül így fog kinézni a Google Chrome frissített felülete
Vágólapra másolva!
Alapértelmezetten aktiválták a korai előzetes kiadásban.
Vágólapra másolva!

Néhány héttel ezelőtt hivatalossá vált, hogy a tizedik születésnapja alkalmából Material Design grafikus témát kap majd a Google Chrome. A megújult kinézet egy ideje már publikusan is tesztelhető, az apró részletein pedig máris rengeteget finomítottak a felülettervezők. Újdonság viszont, hogy a napokban az illetékesek alapértelmezetten aktiválták a Chrome „Canary" verziójában.

Körülbelül így fog kinézni a Google Chrome frissített felülete Forrás: Origo

Mindez azt jelenti, hogy a felület fejlesztése már meglehetősen előrehaladott állapotban van, és jó eséllyel még idén megjelenhet a Chrome stabil kiadásában, bár egyelőre még nincs kőbe vésve, hogy melyik főverziótól kezdve kívánják bevezetni.

A böngésző tizedik szülinapja szeptember másodikán lesz, de valószínűtlen, hogy az új felület körülbelül erre az időpontra bekerülne a stabil változatba.

A mostani felületfrissítés csak a Google Chrome mindig látható grafikus elemeire vonatkozik, a jelek szerint egyelőre például a jobboldali főmenühöz sem nyúlnak hozzá a fejlesztők, bár a konzisztencia kedvéért azon sem ártana reszelni egy kicsit. Persze még folyik a munka az új felületen, még bármi megtörténhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!