Legkorábban jövőre jöhet a Microsoft csodakütyüje

2018.07.16. 08:07

Technikai okokból idén elmarad az új eszközkategória teremtése.

Nemrégiben nagy érdeklődést váltott ki a pletyka, miszerint a Microsoft szeretne piacra dobni egy dupla kijelzős mobileszközt, ami félúton lenne az okostelefonok és a notebookok között, de határozottan nem táblagép volna. Most nagyon úgy tűnik, hogy az Andromeda kódnevű eszköz megjelenésére semmiképp sem kell idén számítani, a ZDNet forrásai szerint ugyanis hardveresen és szoftveresen sincs még piacra dobható állapotban.

A Microsoft Surface Andromeda szabadalmak alapján készített, nem hivatalos rendereForrás: David Breyer / Twitter

A források szerint az Andromeda-projekt jelenleg kissé takaréklángon ég, amely részben a Microsoftnál az elmúlt hetekben történt személyi változásoknak is köszönhető, ám ettől függetlenül nem kapott kaszát a kezdeményezés. Ha minden igaz és jól megy, akkor legkorábban valamikor 2019-ben kerülhet piacra a termék, már ha nem lövik le a fejlesztését.

A Microsoft döntéshozói kellemetlen helyzetbe kerültek az Andromeda kapcsán. Ugyan a koncepciója önmagában érdekes, de elég nehéz feltenni a térképre: nem világos, hogy kinek és miért lenne ténylegesen szüksége egy efféle kütyüre, milyen megfontolásból lenne hajlandó éppen elég vásárló jó sok pénzt kiadni érte.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!