Pórul jártak az iPhone X alkatrészgyártói

Vágólapra másolva!
Hegyekben állnak az alkatrészek az Apple partnereinél, de a helyzet nem reménytelen.
Vágólapra másolva!

Mivel mindenki az Apple szeptemberben érkező új iPhone készülékeire kíváncsi, ezért értelemszerűen az iPhone X eladásai lassulnak. A Digitimes forrásai szerint az Apple zászlóshajójához alkatrészeket gyártó cégeknél hegyekben állnak a különböző alkatrészek és készülékházak.

Bár az iPhone X volt az idei első negyedév legjobban fogyó okostelefonja, a mostani helyzet arra utal, hogy az Apple még ennél is nagyobb keresletet remélt. Az idei első és második negyedévben 77,3 és 52,2 millió iPhone talált gazdára. Az eladások az iPhone X magas ára miatt rekordnyereséget jelentettek az Apple számára.

Forrás: Apple

Az alkatrészgyártók állítólag háromszor akkora készletekkel bírnak jelenleg, mint amennyit eddig leszállítottak. Az Apple ezt általában el is várja, mert csak így lehet megfelelő az utánpótlás. A vártnál alacsonyabb kereslet viszont nagyobb készleteket eredményezett.

A helyzet azért nem teljesen reménytelen a beszállítók számára. Mivel a komponenseket gyakran más modellekben és újabb generációkban is felhasználják, ezért remélhetőleg semmi nem kerül a szemétbe. Az alkatrészgyártók szorult helyzete egyébként kedvezhet a felhasználóknak, ugyanis kis szerencsével árcsökkenésekre lehet számítani.