Megújult a Skype számítógépes felülete

microsoft skype
Megújult a számítógépes Skype felülete
Vágólapra másolva!
Egy évvel a mobilos kliensek ráncfelvarrása után ez is új köntöst kapott.
Vágólapra másolva!

Tavaly nyáron az internet népének haragját kiváltva a Microsoft teljesen újratervezte a Skype csevegőszolgáltatás mobilos appjait. A jelentős kinézetbeli változások persze mindig megosztóak, azonban jelen esetben rendkívül objektív okai is voltak a negatív visszhangnak: a megújult mobilappokból több alapvető funkció hiányzott, ráadásul egyes menüpontokat is keresgélni kellett benne.

Megújult a számítógépes Skype felülete Forrás: Microsoft

A Microsoft mostanra nagyjából gatyába rázta a mobilappokat, most pedig elérhetővé tette az új felületet a számítógépes alkalmazáshoz is. A jó hír az, hogy a gyors próbálgatásunk során látszólag minden fontos funkció jelen volt és megfelelően működött, így a fejlesztőknek ezúttal talán sikerült elkerülniük a botránykeltést.

Az új verzió érdekességei közül kiemelhető a kukacjeles említések és a reakciók támogatása, továbbá a linkek és a megosztott fájlok könnyebb keresésére kitalált Galéria menü.

Kapcsolódó hír, hogy most szeptember elsejével teljes mértékben megszűnik a Skype 7.x támogatása, így a felhasználóknak kötelező lesz frissíteniük az aktuális főverzióra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!