Rossz ötlet csúcs MacBook Prót venni

apple macbook pro 2018
Apple MacBook Pro (2018)
Vágólapra másolva!
Sajnos nem bír el a hűtése az Intel Core i9 processzorral.
Vágólapra másolva!

A múlt héten bejelentett MacBook Pro egyik érdekessége, hogy a 15 hüvelykes csúcsverziója Intel Core i7 helyett Intel Core i9 processzort kapott. Egész pontosan a Core i9-8950HK modell került bele: ez hatmagos, támogatja a Hyper-Threading technológiát, az órajele pedig 2,9 – 4,2 GHz között ingadozhat.

Egy youtubernek köszönhetően most kiderült, hogy érdemes elkerülni a csúcsmodellt, valójában sokkal jobb választás lehet helyette a Core i7 processzoros kiadás. A problémát az jelenti, hogy a Core i9 teljes terhelés alatt túlságosan forrófejű, a vékonyka laptop hűtése nem képes elvezetni a sok hőt.

A túlhevülés elkerülése érdekében a processzor néhány perc elteltével erősen visszaveszi az órajelét, emiatt viszont jelentősen csökken a teljesítménye.

Dave Lee videorendelési feladattal támasztotta alá a probléma létezését: az Adobe Premier Pro alkalmazásban konvertált egy óriási felbontású videofájlt, majd megnézte, hogy ugyanez a feladat mennyi időt vesz igénybe a tavalyi, Core i7 processzoros MacBok Prón.

Nem bír az új MacBook Pro hűtése az Intel Core i9 processzorral Forrás: Dave Lee / YouTube

Az eredmény kiábrándító: a vadiúj csúcslaptop olyan 4 perccel lassabban renderelte a videót, mint a papíron jóval gyengébb társa.

Ezután a hűtési teljesítmény felturbózása érdekében Lee bevágta a vadiúj MacBook Prót a fagyasztóba. A jobb hőleadástól hirtelen megtáltosodott laptop

12 percet vert rá a saját, és 8 percet a tavalyi laptop idejére.

Hírünk írásáig az Apple nem kommentálta a problémát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!