Bejelenthetik augusztusban az új Xboxot?

microsoft xbox one x játékkonzol project scorpio
Microsoft Xbox One X
Vágólapra másolva!
Szándékosan ködösen fogalmazott a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Szerda délután a Microsoft konzolos üzletágának vezetője bejelentette, hogy az Xbox idén teljes mellbedobással lesz jelen a németországi Gamescom 2018 kiállításon, magyar idő szerint augusztus 21. 16:30-kor kezdődik majd a cég Inside Xbox sajtóeseménye. A Major Nelsonként is ismert Larry Hryb szerint rengeteg bejelentésre számíthatnak az érdeklődők, többek közt hardveres jellegűekre is.

Microsoft Xbox One X Forrás: Microsoft

Egész pontosan úgy fogalmazott, hogy

teljesen új Xbox hardverre és kiegészítőkre kell számítani.

Ez természetesen szándékosan ködös megfogalmazás, a Microsoft hírhedten odafigyel az ilyen kommunikációs részletekre. A szöveg könnyen úgy értelmezhető, hogy a cég bejelentheti az Xbox One utódját, de nem kizárható, hogy valójában csak a meglévő Xbox One modellekből készített új revíziókat a vállalat.

Az Xbox One utódjának a bejelentése ettől függetlenül nem lenne túlságosan sokkoló: a Microsoft az idei E3-on már konkrétan közölte, hogy gőzerővel folyik rajta a munka, az elemzők pedig 2020-as piacra kerülésre számítanak.

Emellett érdemes megjegyezni, hogy az Xbox One X konzolt még Project Scorpio néven már az E3 2016-on bejelentette a cég, de a végleges nevét és kinézetét csak az E3 2017-en leplezte le. Ez még semmi: a konzol tényleges piacra kerülése csak úgy öt hónappal később, 2017 novemberében történt meg.

Az Xbox One X bejelentése és piacra dobása között másfél év telt el, ráadásul ebben a másfél évben folyamatosan fennmaradt a sajtóban és a gamerek körében a konzol iránti érdeklődés.

Nem lepődnénk meg, ha a Microsoft újból bevetné a közelmúltban már jól bevált marketinges stratégiát, de egyelőre nem ajánljuk az Xbox-fanoknak, hogy beleéljék magukat a nagy bejelentésbe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!