Megújulhat a Google képkereső felülete

2018.07.21. 08:06

Már folyik az új változat nyilvános tesztelése.

A Google már évek óta nem nyúlt hozzá érdemben a rendkívül népszerű képkereső szolgáltatásának a felületéhez, csak két módosítást vezetett be: egyrészt színes buborékokban kapcsolódó keresési kifejezéseket kezdett megjeleníteni a lap tetején, másrészt pedig fotóügynökségi nyomásra eltüntette a gombot, amivel közvetlenül betölthetőek voltak a képek.

Hamarosan így nézhet ki a Google képkeresőjének a felületeForrás: UnderConsideration / Twitter

A cég most megkezdte a képkereső vadiúj felületének a nyilvános tesztelését, de egyelőre csak a felhasználók kis táboránál jelenik meg a fenti képen látható változat. A kisebbik újdonsága, hogy a kapcsolódó keresőkifejezések fehér és lekerekített sarkú buborékokká váltak, de ennek persze nincs funkcionális jelentősége.

A nagy újítás, hogy a keresési találatok kártyás jellegű felületen jelennek meg, ha pedig a netező rákattint egy találatra, akkor a nagyobb méretű előnézeti kép a böngészőablak baloldalán jelenik meg, szintén kártyás formában.

Információtartalom tekintetében azonosnak tűnik a jelenlegi és a következőnek szánt felület, azonban az új verzión összességében több kép jelenik meg, ha meg van nyitva az előnézeti kártya.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!