Robotokkal barátkozik a gyerekem! - heti Kickstarter-figyelő

loopy, GIF
Vágólapra másolva!
Heti Kickstarter-figyelő rovatunkban megnéztük, mivel támadják a fejlesztők a gyerekeket, és persze a szüleiket. Mi már tudjuk, mit veszünk jövő karácsonyra... a gyereknek.
Vágólapra másolva!

Kapcsoljuk ki a tévét a gyerek előtt

A Storyball nevű okosjáték koncepciója, hogy elrángassa az ovis és kisiskolás korosztályt a képernyők elől. A gömbformájú műanyag okosjátékok pusztán hanggal kommunikálnak a gyerekekkel, különböző történetekbe, kihívásokba, játékokba bevonva őket. A hét különböző Storyball-karaktert többek közt a Mancs őrjárat és a HarperCollins karakterei ihlették, mindegyik kicsit mást tud, eltérő készségeket fejleszt.

A játékokba a fejlesztők több ezer történetet tápláltak – Westworld-rajongó szülőknek ezen a ponton valószínűleg beugrik a narratíva kifejezés is, és kicsit összeszorul a gyomruk.

A történetek segítenek fejleszteni a gyerekek mozgáskoordinációját, problémamegoldó képességét, nyelvérzékét vagy szociális készségeit. A játékok egymásra is reagálnak, így a történettől függően akár harcolni is tudnak velük a fiatal felhasználók – ezen a ponton azért elgondolkodtató, hogy a Storyball talán valójában tényleg csak annyival jobb egy tabletes játéknál, hogy nincs képernyője.

Ezek közül a karakterek közül lehet választani. Forrás: Origo

A képernyőmentesség sem igaz teljesen, a szülők ugyanis a játékhoz tartozó alkalmazás segítségével tudják kiválasztani a játékmódot, illetve nyomon követni a gyermek fejlődését a különböző területeken. A legolcsóbb támogatói csomag 59$, a szállítás tervezett időpontja 2018 novembere.

Robotbarát, ha igazi nincs

Szintén a képernyőkről próbálja leválasztani a gyerekeket a My Loopy. Loopy egy, az űrből jött aprócska robot, aki titkos küldetéssel érkezett a Földre, egyúttal pedig gyermekünk barátjává is válik. A fejlesztők mesterséges intelligenciát, ezáltal pedig idővel fejlődő, személyre szabott kommunikációs készségeket használó robotbarátot ígérnek.

Forrás: Origo

Loopy bája abban rejlik, hogy alkotói jellegzetes, karakteres, kissé furcsa személyiséget programoztak neki. Aprócska teste többféle szenzort rejt, így reagál például a felemelésre, a fény-sötét változására, a hőmérsékletre, csikizésre, de még arra is, ha túl közelről beszélünk hozzá – többnyire persze hülye viccekkel, vagy pikírt beszólásokkal. Loopy tervezett piaci ára 85$ lesz, az első Kickstarter-támogatók viszont már 69$-ért hozzájuthatnak, igaz, egyelőre csak az Egyesült Államokban.

Kifog rajtunk a Rubik-kocka? Itt a megoldás!

Persze a felnőttekre is gondoltak a játékfejlesztők, ugyanis itt az okos Rubik-kocka, azaz a GoCube. Az eszköz a hozzátartozó applikáció segítségével tanítja meg a felhasználót a kocka kirakására, azt ígérve, hogy teljesen kezdőkből is Rubik-prókat farag.

Forrás: Origo

Az app segítségével láthatjuk a fejlődésünket, illetve közösségi funkciók is lesznek. A legolcsóbb támogatói csomag 69$, ezért a kockát és az appot kapjuk, előreláthatóan 2019 márciusában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!