A Google Assistant leverte a Sirit

Vágólapra másolva!
A digitális asszisztensek IQ-tesztjén a Google Assistant bizonyult a legjobbnak.
Vágólapra másolva!

Bár az Apple Siri asszisztense már 2011-ben bemutatkozott, a jóval később debütáló riválisai, mint a Google Assistant és az Alexa azóta köröket vernek rá. Számos olyan kutatás és vizsgálat volt az elmúlt hónapokban, amelyek szerint a Google Assistant messze lekörözi a Sirit.

A legutóbbi ilyen jelentés a Google Assistant, a Siri, az Alexa és a Cortana számára tartott IQ-tesztet.

A szakértők az okostelefonos képességeket vizsgálták, tehát az okoshangszórókat ezúttal kihagyták a tesztekből. Elképesztő módon a Pixel XL készüléken használt Google Assistant mind a 800 kérdést sikeresen megértette. A Siri 11-et értett félre, az Alexa és a Cortana 13-at és 19-et.

Forrás: 9to5Google

Értelemszerűen sem az Alexa, sem a Cortana nem volt rendszerszinten integrálva a készülékekbe, vagyis egyik sincs annyira jól optimalizálva, mint a Google Assistant vagy a Siri.

Az Amazon és a Microsoft digitális asszisztense 61,4 és 52,4 százalékban adott pontos válaszokat a kérdésekre. A Siri esetében a mutató 78,5 százalék volt, a Google Assistant pedig 85,5 százalékkal nyerte a versenyt. A tesztek során helyi, kereskedelmi, navigációs információkat, jelentéseket is kértek, illetve parancsokat is adtak.