Dühítő szokásától szabadulhat meg a Windows 10

microsoft surface precision mouse windows 10
Microsoft Surface Precision Mouse
Vágólapra másolva!
Természetesen az automatikus újraindítgatásokról van szó.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 nem csak abban újított, hogy lehetetlen segédeszközök nélkül letiltani a frissítéseinek a telepítését, de a számítógépek automatikus újraindítgatása is bekerült a repertoárjába. Az automatikus újraindításban az a pláne, hogy így biztosan települnek a letöltött frissítések, hiszen nem mindenki indítja újra, vagy állítja le klasszikus módon a számítógépét; ezek közül valamelyik szükséges az installációhoz. A laptopok fedelének lecsukásakor például tipikusan hibernálódik a Windows, így a notebook újbóli bekapcsolásakor csak visszatöltődik a rendszermemóriába a korábbi tartalma, azaz nem tudnak települni a fontos frissítések.

Forrás: Microsoft

Sajnos eredetileg kifejezetten fapados volt az újraindítgatást végző mechanizmus, így nagyon sokan jártak úgy, hogy munka, internetezés, vagy éppen játék közben gondolt egyet a Windows 10, és újraindította a számítógépet.

Az okozott kényelmetlenségeknek több módon is próbált már véget vetni a Microsoft, de egyelőre nem sikerült teljesen megoldania a problémát.

Sebaj: ami késik, az nem múlik. A Microsoft bejelentette, hogy a jövőben a Windows 10 már gépi tanulást is bevet majd annak eldöntésére, hogy kinél mikor lehet újraindítani a számítógépet, a belső tesztelés tapasztalatai alapján állítólag remek hatásfokkal.

Ha minden jól megy, akkor az újdonság az operációs rendszer jövő tavasszal érkező óriásfrissítésében válhat általánosan elérhetővé, a most ősszel érkező kiadásban még nem lesz benne.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!