Samsung kijelzővel hódíthat az iPhone X Plus

Vágólapra másolva!
Az LG továbbra is gyártási nehézségekkel küzd, ezért újfent a Samsung panelekre épít az Apple.
Vágólapra másolva!

Az Apple folyamatosan igyekszik bővíteni a beszállítóinak körét, így ugyanis nemcsak árban versenyeztetheti azokat egymással, de a készletproblémákat is elkerüli. Bár eddig kizárólag a Samsungra építhetett az OLED-kijelzős iPhone-ok kapcsán, úgy nézett ki, hogy ezúttal az LG is sok képernyőt szállíthat.

Dél-koreai jelentések szerint azonban az LG megint nehézségekbe ütközött, miközben a Samsung már júniusban leszállította az első készleteket.

Az LG elvileg a 6,4 hüvelykes iPhone X Plus készülékhez ad OLED-kijelzőket. Iparági pletykák szerint az LG azonban le van maradva az ütemtervhez képest, a sorozatgyártást pedig csak szeptemberben indíthatja el, nem sokkal az iPhone-bemutató előtt.

Forrás: Apple

A Samsung 75 millió OLED-panelt ad ezúttal az Apple-nek, az LG 2-4 milliót, ha ősszel minden rendben lesz. Bár az LG két gyárat is ráállított az Apple-rendelésekre, ha fennakadás lesz, akkor csak a 2019-es modellekbe kerülhet LG képernyő.

Mindez azt mutatja, hogy az Apple továbbra is csak a Samsungra építhet, hiszen az LG a második legtapasztaltabb a kategóriában, a riválisok (mint a BOE) pedig alig rendelkeznek tapasztalattal az OLED-gyártás terén.